Technogym partner till anrika tennisturneringen Stockholm Open

Technogym är mycket involverat i att stötta idrottare och idrottsevenemang runtom i världen, bland annat har de varit exklusiv leverantör till de senaste åtta olympiska spelen. Nu satsar varumärket på tennisturneringen Stockholm Open.

Under tennisturneringen i Stockholm hittas Technogyms utrustning i spelarnas gym och även publiken har möjlighet att se mer och prova utvald utrustning i Technogyms monter på plats på partner court.

Årets turnering visar redan på ett av de bästa startfälten i Stockholm Opens historia och bara en dryg vecka innan matchstart kunde tennisfenomenet och publikfavoriten Andy Murray adderas till listan av namnkunniga spelare.

Andy Murray ansluter därmed redan klara Stockholm Open-spelare som världsfyran och OS-vinnaren Alexander Zverev, norrmannen och åttarankade Casper Ruud samt världstian Hubert Hurkacz. Murrays meritlista är minst sagt gedigen och inkluderar fjorton Masterstitlar, två Wimbledontriumfer samt segrar i både ATP-slutspelet och i Davis Cup. Murray har därutöver vunnit 46 ATP-turneringar, varit i elva Grand Slam-finaler och är den ende i tennishistorien som vunnit två OS-guld. 2019 genomgick han en stor höftoperation och gör just nu sin uppmärksammade come-back-resa på ATP-touren med en stålhöft.

Tidigare världsettan och trefaldiga Grand Slam-vinnaren Andy Murray kommer till SO. Foto: Corinne Dubreuil/ATP Tour

Alexander Hed, VD för Qiraft Sweden, Technogyms distributör i Sverige, kommenterar:

Vilka styrkor ser ni i tennisen och varför har ni valt att gå in i partnerskapet med Stockholm Open?

Tennis har alltid varit en fokus-sport för Technogym och vi samarbetar med flera kända tennisspelare, bland annat Rafael Nadal. Här i Norden har vi till exempel Casper Ruud som tränar på Skillrun. Med det arbetet som Stockholm Open har gjort i år, och med det startfält som kommer, så ser vi det som en självklarhet att vara med.

Hur kommer partnerskapet att synas under och kring turneringen?

Vi har redan ett samarbete med Kungliga Tennishallen då vi utrustat gymmet som spelarna nyttjar under turneringen. Vi har även en monter under tävlingen där vi bland annat kommer ha en roddtävling och visa några av Technogyms senaste innovationer, bl.a. träningsstationen Technogym Bench, som passar både kommersiella och hemmagym.

Är det något särskilt ni ser fram emot?

Vi ser fram emot att få träffa tennispubliken och se tennis live igen tillsammans. Vi ser även fram emot ”familjedagen” söndagen den 7 november, då rörelse från tidig ålder är något vi tycker är otroligt viktigt. Partnerskapet mellan Stockholm Open och Childhood Foundation är också något vi ser på med stor glädje. Självklart hoppas vi även på nordisk seger, och kommer att hejja extra mycket på Casper Ruud och Elias Ymer.

Stockholm Open är världens äldsta inomhusturnering på ATP-touren, med en över 50-årig historia, och spelas enligt tradition på Kungl. Tennishallen i Stockholm. Turneringen har genom åren varit en spelarfavorit, vilket också årets startfält vittnar om.