Ascaro klar som samarbetspartner för att driva NK:s satsning på padel på taket

Nu står det klart vilken aktör som kommer driva NK:s padelsatsning som lanseras våren 2021. Uppdraget går till Ascaro, ett nystartat premiummärke inom padelmode, hälsa och träning. I april 2021 öppnar padelanläggningen på Parkadens tak. Totalt blir det fyra padelbanor.

Anläggningen kommer att vara på totalt 3.000 kvm, fördelat över två våningar, halvplan. Det kommer att bli bland annat fyra utebanor för padel, varav två med tak och två utan. Det kommer även att finnas omklädningsrum, gym och löparbana. Det kan även bli eventytor och lättare förtäring.

Företaget Ascaro är startat av modeprofilen Oscar Arrsjö och reklambyråentreprenören Christian Albinsson.

NK är inne i en dynamisk och expansiv period där man fortsätter stärka sin position som ett varuhus i världsklass genom att ständigt utveckla sitt erbjudande inom upplevelser och service.

 När vi nu går in i NK:s nya epok, efter de senaste årens stora satsningar, vill vi fortsätta nå nya höjder och bli en än mer upplevelserik scen. Vår vision är att NK ska vara en kulturell och kommersiell teater som hela tiden överraskar och bjuder på nya upplevelser där den senaste framtidssatsningen är att förädla och nyttja taket på NK Parkaden på Regeringsgatan, konstaterar Henrik Lilja, varuhuschef på Nordiska Kompaniet, Stockholm.

Henrik Lilja fortsätter:
– Det finns idag inga padelbanor i city placerade på ett tak mitt i en premiummiljö som erbjuder mer än bara padel, som exempelvis träning och social samvaro, men också närheten till NK:s varuhus. Detta är ett ytterligare sätt att erbjuda ett starkt mervärde vi känner ligger nära vår satsning på sport och hälsa. Valet av Ascaro som samarbetspartner känns både inspirerande och nära oss då de presenterade ett långsiktigt koncept som kombinerar sporten padel med spännande möten, evenemang, träning och hälsa.

I samband med förnyelsearbetet av NK har planerna på att utveckla en padel- och träningsanläggning funnits i flera år och det har tagit lång tid att få alla bitar på plats, men nu byggs det för fullt på taket och i april nästa år slås portarna upp för en komplett padel- och träningsanläggning.

Padel en en av världens snabbast växande sporter och växer explosionsartat i Sverige. Vi vill skapa en livsstil runt padeln med NK Parkadens tak och dess närhet till varuhuset som hemvist. Vi tror att det kan bli en väldigt uppskattad padelanläggning i absolut världsklasssäger Oscar Arrsjö, grundare av Ascaro.

Koncept och inredningsbyrån Spik Studios står bakom interiörkonceptet, Eleiko bakom träningsdelen och Hillertorp för möbler och inredning.

– Vårt mål är att taket kommer att utvecklas till en inbjudande social mötesplats för stockholmare och turister – en smältdegel med padel som bas, men med spännande möten mellan människor som det stora värdet, konstaterar Christian Albinsson, medgrundare. 

Bakom satsningen på NK står även en rad tech-kändisar. Bland annat spel-miljardären Henrik Persson Ekdahl och Ash Pournouri som var Aviciis manager och som ligger bakom elitkonferensen Brilliant Minds.