SAFE Education sålt till Qicraft Group

I ett pressmeddelande berättar Qicraft Group att man förvärvat utbildningsföretaget SAFE Education från SATS-koncernen. SAFE Education har ungefär 25 års erfarenhet av licensutbildningar till Personliga Tränare, Gruppträningsinstruktörer och Kostrådgivare.

Qicraft ger som bakgrund att kompetens är en av företagets fem hörnstenar och utgör en viktig del i Qicraft strategi att skapa värde för kunden. Det finns enligt företaget en stor efterfrågan kring utbildning och kompetens vilket gör att de vill möta det ökade behovet av kunskap kring träning i branschen.

Farhad Jabbari

– Vi är otroligt stolta att påbörja resan med SAFE Education för att utveckla bolaget vidare, satsa på utbildningsverksamheten och stärka vårt utbildningsteam. Vi skall investera långsiktigt i SAFE Education för att utveckla nya och spännande produkter. Vi kommer också att använda modern teknologi för att skapa ett unikt utbud för våra studenter och deltagare, säger Farhad Jabbari, CEO Qicraft Group.

SATS-koncernens CEO, Olav Thorstad, kommenterar affären:

– SAFE och SATS har en lång och positiv historia tillsammans, och SAFE har varit avgörande för att säkerställa kvaliteten på våra instruktörer och PTs. Framöver har vi beslutat att grundläggande utbildning inte kommer att vara vår kärnverksamhet och därav försäljningen av SAFE. Vi kommer istället att fokusera och investera kraftigt i att utveckla våra PTs genom utbildningsblock och arbeta nära med alla PT-institutioner på marknaden. Slutligen är jag väldigt glad att Qicraft köper SAFE och ger en positiv plattform och ambition för fortsatt tillväxt.

SAFE Education har sedan rekordåret 2012, då man omsatte 15.9 miljoner kronor och nådde ett resultat om drygt 4.7 miljoner, sett en negativ utveckling följande år sett till både omsättning och lönsamhet. 2016 omsatte bolaget 9.5 miljoner kronor och gjorde ett negativt resultat om -2 miljoner.