SATS köper Fitness dk

Parken Sport & Entertainment har sålt av den danska träningskedjan Fitness dk till SATS Group. Fitness dk är Danmarks näst största träningskedja med 41 träningscenter i landet. SATS Group har sedan tidigare över 200 träningscenter i Sverige, Norge och Finland och ägs av Altor Fund III och Tryghedsgruppen SMBA.

Johan Olav Thorstad

– Fitness dk är en bra matchning för SATS Group, som redan är nordens största träningskedja. Vi inriktar oss mot kvalitetssegmentet, och det gör Fitness dk till rätt partner för oss i Danmark. Efter fusionen mellan SATS och Elixia har vi strömlinjeformat driften, utvecklat en rad nya och innovativa träningskoncept, fått en ny medlemsstruktur på plats och professionaliserat organisationen. Detta kommer både medlemmar och medaretare i Fitness dk kunna dra nytta av, säger Johan Olav Thorstad, koncernchef SATS Group.

Köpeskillingen landade enligt uppgifter på 100 miljoner danska kronor. 2016 omsatte Fitness dk drygt 442 miljoner DKK och redovisade en förlust om 17,1 miljoner kronor. I en kommentar till 2016 års siffor angav Parken Sport & Entertainment att tuffa marknadsförhållanden gjorde att medlemsutvecklingen aldrig blev av som planerat.