SATS lanserar träningsevent online för att motverka stillasittandet

Den 7 december bjuder SATS in till en fullspäckad träningsdag online, som direktsänds till både medlemmar och icke-medlemmar på sats.se. Genom att erbjuda träning online fortsätter SATS sitt arbete med att få fler att bli aktiva i vardagen, och bidrar till ett bättre välmående för hela den nordiska befolkningen.

Många studier visar tydligt att regelbunden träning bidrar till ett bättre fysiskt och psykiskt välmående, men trots detta är inaktivitet fortfarande är ett växande problem. Under corona-pandemin har social distansering och hemarbete gjort att det är en utmaning för allt fler att få till rörelse i vardagen. Dessutom är december årets mörkaste månad och räknas som en av de mest stressiga månaderna av många människor.

SATS vill hjälpa fler människor att hitta träningsmotivationen i dessa utmanande tider. Måndagen den 7 december arrangeras ett online-event för både medlemmar och icke-medlemmar i hela Norden. Alla träningspass under dagen är helt kostnadsfria och träningsschemat är fullspäckat med olika sorters träning som kondition, dans, yoga, stretch, styrka och meditation. Klasserna är anpassade för alla, oavsett om man är nybörjare eller är van vid att träna, och alla träningspass kan köras hemifrån.

– I utmanande tider är det viktigt att ta kontroll över sin hälsa och sin livsglädje. Vi vill få fler att upptäcka att genom att bara lägga in lite mer rörelse i vardagen får man stor en positiv inverkan på hjärnan, livskvaliteten och det allmänna välmåendet. Genom vårt online-event vill vi inspirera fler till att ta steget upp ur soffan och bli mer aktiva i vardagen, för att få uppleva alla positiva effekter som träningen har. Med 20 olika klasser under dagen finns det garanterat någon träningsform för alla, säger Silje Garberg Ree, Nordic Director of Product and Retail.

Se dagens schema och boka in dig här.