Don Faul utsedd till ny vd för CrossFit

Don Faul (bildkälla: crossfit.com)

CrossFit LLC, företaget bakom ”The sport of fitness” och affiliate-gym runt om i världen, har utsett en ny VD. Företaget meddelade detta i ett brev som skickades ut till anställda och boxägare (affiliates) att den nya vd:n blir Don Faul, en före detta plutonchef inom den amerikanska marinen och mångårig chef inom tech-världen.

De senaste två åren har varit minst sagt utmanande för företaget. Tillsammans med närvaron av Covid-19-pandemin, som stängde gym över hela världen, avgick grundaren och den ursprungliga vd:n Greg Glassman i kölvattnet av rasistiska uttalanden och den efterföljande kontroversen som skakade om CrossFit-communityt. Glassman sålde sedan företaget till Eric Roza i juni 2020, som tog på sig rollen som högsta chef.

Rozas tid som högste chef innebar initiala framsteg; Tillsammans med den totala tillväxten inom antalet affilierade gym, lanserades en ny boutique-sjukvårdstjänst, CrossFit Precision Care. Roza var samtidigt även öppen kring sin mentala hälsa och meddelade för anställda och affiliates att han skulle ta ledigt för att söka behandling för depression under 2021. Han avgick till sist från sin roll som vd för att istället övergå till styrelseordförandeposten i februari 2022.

Bildkälla: @jouliefoucher/IG

Don Faul, som nu kommer att axla rollen, är en före detta amerikansk marinsoldat med mycket erfarenhet från toppföretag, specialiserad på tillväxt och utveckling. Han var senast VD för Athos. Innan dess var han verksamhetschef för Pinterest, VP för Global Online Operations hos Facebook och chef för onlineförsäljning och drift på Google.

– ”I en tid den globala hälsotrenden är på tillbakagång, när människor längtar efter personlig kontakt och gemenskap, är CrossFit viktigare än någonsin”, kommenterar Faul.

– ”Jag har upplevt effekten av CrossFit på egen hand, och sett hur det hjälper människor att förbättra sin fysik, vända kroniska sjukdomar och bygga meningsfulla kontakter med andra medlemmar av CrossFit-communityt. Det finns över 13 000 CrossFit-affiliates runt om i världen som har förändrat miljontals människors liv. Men vi har bara börjat. Vårt jobb är att dela CrossFit med resten av världen, så att våra affiliates och coacher kan hjälpa och inspirera de tiotals miljoner människor som vi ännu inte har nått”, avslutar Don Faul.