Anders Carlbark slutar som vd på Actic – Olav Thorstad, tidigare, vd för Sats tar över det operativa ansvaret

Anders Carlbark

Actic Group meddelar i ett pressmeddelande att Anders Carlbark lämnar sin tjänst som vd med omedelbar verkan och att Anna Eskhult, CFO utsetts till tillförordnad vd. Därutöver har Olav Thorstad, styrelsemedlem i Actic, rådgivare till McKinsey & Co och tidigare bland annat vd för Sats mellan åren 2007 – 2018 utsetts att stötta Anna Eskhult strategiskt och operativt. Rekryteringsprocessen av en ny vd inleds omgående.

Bakgrunden till Anders beslut är att han med sin familj önskar flytta till hemstaden Göteborg. Parallellt med detta har Anders erbjudits och accepterat ett erbjudande som vd för gymkedjan STC Training Club, med huvudkontor utanför Göteborg.

– ”Vi beklagar givetvis att Anders valt att lämna oss på Actic, men förändringar skapar också möjligheter och jag är mycket nöjd med att vi har en kraftfull lösning på plats där Olav Thorstad och Anna Eskhult kommer leda verksamheten tillsammans med resten av teamet fram till att en permanent ersättare kommit på plats. Anders har varit en uppskattad ledare, där han tillsammans med alla medarbetare gjort en stor förflyttning såväl kulturellt som strukturellt. Dessutom har bolaget etablerat en väsentligt lägre kostnadsbas som kommer ge fin hävstång i den så viktiga återstarten efter pandemin. Samtidigt har jag stor respekt och förståelse för att privatliv och familj kommer först och att möjligheten att arbeta från en bas i Göteborg, där familjen kommer bosätta sig, lockar”, kommenterar Fredrik Söderberg, ordförande för Actic.

– ”Det är mycket spännande att få förtroendet att leda verksamheten tillsammans med Anna Eskhult under tiden fram till att en permanent efterträdare som vd utsetts. Jag ser fram emot att kombinera min erfarenhet som ledare för stora organisationer och gymbranschen specifikt med den djupa kompetens som finns inom Actic. Vår plan är utmärkt och vi har goda möjligheter att skapa ytterligare värde för bolaget”, kommenterar Olav Thorstad.

– ”Det är smärtsamt att lämna ett helt fantastiskt team, men jag och familjen har kommit fram till att vi efter många år på olika platser i världen önskar flytta hem till Göteborg. Samtidigt känner jag mig förvissad om att Actic står väl rustat med god kostnadskontroll, ett starkt team och operativ effektivitet”, säger Anders Carlbark.