Stravas årliga trendrapport – Träning i grupp boostade träningsfrekvensen

Bildkälla: Strava

Träningsplattformen Strava, den ledande sociala plattformen för konditionsträning och utomhusaktiviteter, med över 100 miljoner medlemmar, släppte i dagarna 2022-upplagan av sin datarapport. Den avslutar året med att avslöja globala trender inom sport, träning och aktiv transport.

Resultaten från 2022 visar vilka ”nya normala” rutiner som har fått fäste – från den varaktiga populariteten för trailsporter till förändrade pendlingsmönster och hur vi delar aspekter av våra liv med vänner genom teknik och gruppaktiviteter.

Andelen löpare som genomförde ett marathon nästan fördubblades jämfört med 2021, ett bevis på att löpare från pandemitiden fortsätter att snöra på sig skorna och vill stå på startlinjen tillsammans efter år av social distansering.

Det internationella resandet blomstrade, med 101 % fler aktiviteter som laddats upp utanför användarnas hemländer under det senaste året.

”Globala trender i årets data visar på ett stort behov för aktiviteter vi kan göra tillsammans. Känslorna av glädje och tillhörighet vi får genom att vara aktiva tillsammans kan förstärkas och inspirera andra när vi delar alla aspekter av våra aktiva liv.” säger Michael Horvath, vd för Strava.

Viktiga takeaways från Strava-gemenskapens ”Year In Sport” inkluderar:

  • Trailsporter fortsätter att peaka: vandringens popularitet har tredubblats på Strava under de senaste tre åren, och 52 % av användarna laddade upp trailaktiviteter på Strava under 2022.
  • Elcyklar är här för att stanna: Andelen cyklister på Strava med en elcykeltur ökade med 26 % i år och elcyklister är 30 % mer benägna att pendla än icke-ebikes. År 2022 återhämtade sig cykelpendlingarna nästan till 2019 års nivåer, och det är mycket mer sannolikt att de inträffar på tisdagar/onsdagar än på måndagar.
  • Community inspirerar till allt längre aktiviteter: Användare i par tränade mer både avseende tid och distans än när de var ensamma, och ofta ännu längre i en grupp om tre eller fler.
  • Att springla lopp är tillbaks på riktigt och marathon är allra hetast: andelen löpare på Strava som sprang ett maraton nästan fördubblades jämfört med 2021.
  • Internationellt resande är nästan tillbaka på nivåerna före pandemin: Andelen idrottare som laddar upp aktiviteter utanför sitt hemland ökade med 101 % jämfört med förra året – endast 3 % mindre än 2019.