Planet Fitness slår nytt medlemsrekord – omsättningen ökade med 60 procent

Planet Fitness räknade in monstruösa 17 miljoner medlemmar vid slutet av 2022, en ökning med 1,8 miljoner medlemmar sedan slutet av 2021. Mer än 6 procent av alla amerikaner över 15 års ålder är medlemmar i Planet Fitness.

Planet Fitness Finansiella resultat 2022

  • Företagets intäkter för det fjärde kvartalet var 281,3 miljoner dollar (+53,2%) med en nettovinst på 36,3 miljoner dollar, en förbättring på 30 miljoner dollar jämfört med föregående år.
  • Den totala årsintäkten ökade med 59,6% till 936,8 miljoner dollar.
  • Planet Fitness öppnade 158 gym och har nu totalt över 2 400 stycken över USA, Kanada, Panama, Mexiko och Australien.
  • Vid årsslutet nådde totala antalet medlemskap 17 miljoner, en ökning med 1,8 miljoner från 2021.

Företagets CEO, Chris Rondeau kommenterar:

”Vi tror att vi i framtiden kan fördubbla antalet medlemskap med tanke på vår historiska förmåga att göra det och den ökande penetreringen vi har upplevt med varje efterföljande generation”.

Låg kostnad. Stor volym

Planet Fitness medlemskap på dryga 10 dollar har lockat nya medlemmar under tider med höjda levnadsomkostnader. sajten Fitt Insider rapporterar om att andra liknade kedjor i USA starkt har gynnats av den låga prisbilden. De nämner bland andra Anytime Fitness, Snap Fitness, Crunch Fitness & Retro Fitness.

Fitt Insider uppger dock att även gymkedjor i USA med högre prisbild också rapporterar om en stark ökning i intäkter och medlemskap.

Hög utrullningstakt

Planet Fitness förväntar sig att öppna i genomsnitt 200 nya klubbar per år de kommande tre åren, men det antalet kommer att vara lägre under 2023, delvis på grund av problem i leveranskedjorna som fortfarande påverkar både företagsägda och franchisetagares anläggningar, enligt Planet Fitness CFO Tom Fitzgerald.