Stora steg framåt för Intelligent Cycling

Concept Träningsredskap har ett nära samarbete med Intelligent Cycling – ett företag med mycket energi och tillväxt.

Under Concepts event i Jönköping häromveckan visade varumärket upp några av sina senaste funktioner.

– Intelligent Cycling är den enda programvaran för inomhuscykling du behöver – allt från att motivera medlemmar till att hjälpa instruktörerna. Några av våra kunder som kan nämnas är SATS, Step In, Friskis och Fitness World som ger instruktörerna hjälp att leverera fantastiska klasser – när som helst och var som helst. Det blir också enkelt att engagera medlemmar både i och utanför studion med en massa olika funktioner, säger VD Brian Overkaer.

Hans kollega och medgrundare Peter Möller Hansen fortsätter lika passionerat:

–Allt du behöver för att komma i gång är en dator. Dina instruktörer vet ju hur man motiverar och får kontakt med medlemmarna bättre än någon annan, och programvara kan inte ersätta dem men Intelligent Cycling kommer att hjälpa instruktören till att nå ännu bättre resultat.

Brian vill gärna lyfta fram fördelarna för ett gym att agera med Intelligent Cycling:

– Med Session Designer kan dina instruktörer effektivt skapa nya pass, snabbare än någonsin. Anslut till Swedebeat, Spotify eller Dropbox och lägg till den perfekta spellistan. Det är enkelt och helt anpassningsbart. Låt dina instruktörer fokusera på coachingen medan The Player kartlägger resan med lättförståeliga bilder. GPS-färdplanen stödjer dina instruktörer, guidar dina medlemmar och säkerställer att upplevelsen på ditt gym blir konsekvent även när medlemmar byter mellan olika instruktörer och klasser. Det finns ingen ”one size fits all” när det gäller att motivera medlemmar så den här mjukvarulösningen har något för alla. Visuals ger dig möjlighet att höra, känna och se musiken med dynamisk grafik som efterliknar musikens energi.

Team Player är för den tävlingsinriktade klassen där du också kan fokusera på ett ditt team med visning av gruppens resultat. The Journey är mer för den äventyrligare cyklisten med ständigt föränderliga virtuella världar baserat på ditt träningspass och innehåller massor av roliga världar att utforska. Med 13 olika världar att välja mellan, kan alla hitta den perfekta destinationen för sin cykelupplevelse där man använder artificiell intelligens för att generera en helt ny visuell upplevelse vid varje träningspass. Live Player är för medlemmar som tränar hemma där du kan få din livestreaming att se och kännas otrolig imponerande ut med hög grafisk kvalitet och man kan ansluta till sina medlemmar när som helst, var som helst.

Peter Möller Hansen tillägger:

– Intelligent Cycling-mobilappen har ett imponerande och ständigt växande bibliotek med mer än 1000 träningspass, klara att användas som on-demand-innehåll. Plattformen håller snabbt på att bli den bästa plattformen för träning i världsklass för världsledande märken som t ex Body Bike och Wattbike och appen ger instruktörerna tillgång till allas personliga träningspass. Den kostnadsfria mobilappen finns på App Store och Google Play och just nu, i samarbete med Concept, kan du prova Intelligent Cycling gratis under en period.

Vill du veta mer -Kontakta Intelligent Cycling® via epost: brian@intelligentcycling.com.