Fightbox expanderar – öppnar studio på Stureplan i mars 2020

Fightbox, träningskonceptet där gymmet möter klubbvärlden, med inspiration från klasskoncepten i New York och Los Angeles, öppnade 2015 och blev snabbt en succé på Stockholms träningsscen. Nu meddelar grundarna att de expanderar. Först ut med den nya lokalen på Kungsgatan i Nespressobutikens gamla lokaler, som den första av två större etableringar planerade för 2020.

Fightbox, träningskonceptet som kombinerar funktionell styrketräning och kampsportsinspirerad fys. Fightbox grundades av Andreas Wilson, Sebastian Berggren, Emil Leonardi, André Bånghäll och Niklas Junker 2015. Med klasser som Cirkelfys, WOD, Fightfys, Box n’ Burn och klassisk Thaiboxning blev gymmet snabbt en succé och den som var sugen på ett medlemskap blev tvungen att skriva upp sig på en väntelista.

”Vi såg en möjlighet att gå bortom det klassiska gymmet. Folk vill ju träna, men alla är kanske inte några större fantaster av traditionella gym med vita väggar och konferensrumsbelysning. Vi bestämde oss för att erbjuda en lite mer alternativ atmosfär och vibe.”, kommenterar Andreas Wilson, en av grundarna. 

Sedan starten i Slussen har gymmet även öppnat verksamhet i S:t Eriksplan och nu står det alltså klart att de expanderar ytterligare, och flyttar in i Nespressobutikens gamla lokaler på Kungsgatan med ingång via Brunnsgatan. I den nya lokalen planerar grundarna att bredda konceptet ytterligare och kommer kunna erbjuda medlemmarna större ytor, möjlighet till egenträning, behandlingsrum, infraröd bastu och konditionspark. 

”Vi är extremt glada över att få öppna på denna adress, efter att ha jagat efter en ny lokal i snart fyra år nu. Att få utveckla vårt träningskoncept med förutsättningarna den här lokalen ger oss är obeskrivligt motiverande. Vi kan knappt vänta på att få ge våra medlemmar och Stockholmarna den mest exceptionella träningsupplevelsen i branschen. Detta kommer verkligen bli något utöver vad som kan förväntas av en träningsanläggning.” Säger André Bånghäll, Marknadsansvarig.

Med sig har de tagit träningsappen Bruce som de tidigare har samarbetat med i S:t Eriksplan och de kommer få tillgång till en del av gruppklasserna. 

– ”Vi gillar gänget på Bruce och har haft mycket goda erfarenheter av att jobba med dem. Deras medlemmar kommer få ta del av utvalda pass och ett stort plus i kanten är att appen kan integreras med vårt affärssystem Wondr, säger Sebastian Berggren som är etableringschef. 

Fightbox Stureplan öppnar i Mars 2020