SATS kvartal 1: Ökade intäkter och starkt resultat

Foto: SATS/Stellan Stephenson

SATS presenterar idag rekordhöga intäkter och resultat för Q1 2024, samt ett nytt besöksrekord på gymmen.

De totala intäkterna för första kvartalet 2024 ökade med 8 procent jämfört med första kvartalet förra året och slutade på 1 294 miljoner norska kronor. Rörelseresultatet (EBITDA före IFRS 16) ökade med 27 procent och slutade på 174 miljoner NOK.

SATS medlemmar genomförde hela 13 miljoner träningspass under första kvartalet och företagets medlemsbas ökade med 2 000 medlemmar jämfört med första kvartalet 2023 till 736 000 medlemmar.

Snittintäkt per medlem steg 7 procent till 588 norska kronor.

– Vi är glada att kunna rapportera en bra start på träningsåret 2024 för SATS, som ett resultat av ökade investeringar i vårt produkterbjudande. Vi ser bland annat att en ökad andel nya medlemmar väljer medlemskap som ger tillgång till både gruppträning och ett brett utbud av gym. Detta resulterar i att våra medlemmar är mer aktiva än någonsin och vi fortsätter att leverera när det kommer till vår vision om att göra människor friskare och gladare, säger Sondre Gravir, VD för SATS.

Gruppträningen ökar

SATS upplever en stark tillväxt av besök på gruppträningsklasser som ökade med 10 procent. Ökningen kan enligt företaget kopplas till deras framgångsrika produktlanseringar, framför allt inom HIIT, yoga och pilates.

– Våra satsningar på nya träningsprodukter inom gruppträning gör att fler medlemmar är aktiva och visar att träning kan vara både roligt och varierat. Vi ser fram emot att lansera ännu fler nyheter som får fler att hitta träningsglädjen, säger Gravir.

Sverige: Medlemstapp samtidigt ökade intäkter

Sverige är SATS näst största marknad med 33 procent av de konsoliderade intäkterna under kvartal 1 2024.

Totala intäkter ökade med 8 procent till 433 miljoner norska kronor, främst drivet av ökade medlemsintäkter.

Snittintäkt per medlem i Sverige ökade med 40 norska kronor/medlem till 581 norska kronor/månad, främst drivet av produktförbättringar och prisjusteringar.

Medlemsantalet i Sverige sjönk med 1 000 medlemmar jämfört med kvartal 1 2023 till 248 000 medlemmar.

Antal klubbar: 96 (92 kvartal 1 2023)