Almega Friskvårdsföretagen rekryterar Helena Arnold

För att fortsätta utveckla och förbättra arbetet med pt-licensiering har Almega Friskvårdsföretagen anställt Helena Arnold.

Helena kommer leda arbetet för kompetensrådet som granskar utbildningarna som ansökt om delegerad licensieringsrätt. Helena kommer också ansvara för den arbetsgrupp som jobbar med frågan kring en licensiering även för gruppträningsinstruktörer.

Helena är GIH-utbildad idrottslärare och har jobbat med träning och hälsa i över 30 år. Hon är också utbildad inom personal/organisationsutveckling, KBT och har ett otal olika vidareutbildningar inom friskvård. Helena har drivit egna anläggningar, utbildat gruppträningsinstruktörer i hela Norden genom SAFE, The Academy, Les Mills samt har även utbildat och konsultat inom kommunikation, ledarskap och entreprenörskap både i privat regi och som lärare på Mälardalens Högskola.

Under 17 år som ägare och VD för The Academy har Helena varit med att göra The Academy marknadsledande inom utbildningar i träning, kost och hälsa, utbildat 1000-tals personliga tränare och gruppträningsinstruktörer och har även arbetat aktivt för en ökad kvalitet och professionalitet inom både branschen och yrkesrollerna.

The Academy såldes 2019 och sedan dess arbetar Helena som konsult med i första hand affärsutveckling och mentorskap på både individ, grupp- och organisationsnivå.