Apple watchOS 11 – mer information om hälsa och träning

Bild: Apple

Häromdagen presenterade Apple nyheterna för watchOS 11. Bland annat visades en helt ny app för att sammanfatta ditt hälsoläge, ge en överblick och varna om något inte står rätt till.

Den nya appen – Vitals – kan ge användarna en helhetsvy över sin hälsa, som komplement till de andra rapporterna om träning som Apple Watch kan ge. I Vitals kan användaren se orosmoment, om den tränar för hårt eller andra problem. Samlar problemen sig så får användaren varning om det. Det kan handla om för intensiv träning så kroppen inte hinner återhämta sig eller problem som sjukdom eller alkohol.

WatchOS 11 introducerar träningsbelastning, ett nytt sätt att mäta hur träningspassens intensitet och längd påverkar kroppen över tid. Funktionen hjälper användare att förstå vilken belastning kroppen har utsatts för under träningspassen de senaste sju dagarna jämfört med de senaste 28 dagarna.

För ett år sedan introducerade Apple den nya hemskärmen i Apple Watch med widgets. Den utökas nu mer smarta widgets som dyker upp baserat på kontext. Det kan handla om vädervarning innan det börjar regna eller översättning av vanliga fraser när klockan känner av att användaren är på utlandsresa.

Support för gravida

WatchOS 11 kommer att få extra stöd för gravida relaterat till förändringar i den fysiska och psykiska hälsan under graviditeten. När en användare loggar en graviditet i appen Hälsa på Iphone eller Ipad visas beräknad graviditetstid i appen Cykelkoll på Apple Watch. Användare dessutom kan logga symtom för tillstånd som är vanligt förekommande i samband med graviditet.