Human Performance – Lansering av en ny generation utbildningsföretag inom träning och hälsa!

Erik Börjesson & Brian van den Brink

Branschprofilerna Erik Börjesson och Brian van den Brink lanserar utbildningsföretaget Human Performance, ett helt nytt utbildningsföretag på den nordiska marknaden. Företaget kommer att utbilda tränare, coacher och hälsoinspiratörer för morgondagens träningsmarknad.

Digital framtid

Företaget kommer att fokusera på både grund- och vidareutbildningar inom träning och hälsa, ambitionen är att bli norra Europas ledande utbildningsorganisation.

”Vi ser båda att det behövs helt nya typer av utbildningar för att möta konsumenternas befintliga och framtida behov och förväntningar. De befintliga utbildningsföretagen på marknaden har i stor utsträckning stagnerat i sin utveckling, vilket vi klart och tydligt ser bland annat på den ekonomiska utvecklingen i bolagen”, kommenterar Brian van den Brink. ”Vi kommer fokusera på så kallad blended learning där en stor del (och i vissa fall all) inlärning sker digitalt, när mottagaren vill/har tid och möjlighet, kombinerat med fysiska träffar med högkvalitativ praktisk inlärning. Men vi kommer även lansera helt nya typer av utbildningar och verktyg för att verkligen hjälpa människor att bli framgångsrika i det digitala landskapet”, förklarar Brian.

Högsta kvalitet

Företaget uppger att de kommer ha Sveriges absolut främsta utbildningsteam på plats redan från start.

– ”Human Performance mål är att utbilda tränare som har en hög nivå både teoretiskt och praktiskt. Vi vill att våra elever ska vara skickliga i hantverket som vi kallar träning. Detta uppnår vi genom att bygga en bred kunskapsbas, både för hållbarhet men också för en hög topp. Vi strävar hela tiden efter utveckling och gör allting lite bättre, varje dag. Kvalitet är ett nyckelord som vi aldrig släpper på. Utbildningsteamet är handplockade för sina uppdrag, där alla har en lång erfarenhet inom sitt respektive område. Vi vill att specialister ska visa vägen för våra elever, kommenterar Erik Börjesson.

https://www.instagram.com/p/B7rWXhFpjg4/

Marknad som behöver förändras

Utbudet bland utbildningsföretagen på den svenska marknaden är av varierande kvalitet och väldigt likriktad, där de flesta aktörerna mer eller mindre erbjuder samma typer av utbildningar. Detta vill Human Performance ändra på.

”Det är dags för en förändring. En modern, snabbfotad och framåttänkande spelare som formar morgondagens proffs. Till skillnad från några av de dominerande aktörerna på marknaden är vi helt fristående, inte ägda av bolag vars huvudsyfte i mångt och mycket är att sälja träningsutrustning. Vi ser behov på marknaden som i princip är ouppfyllda. Spelplanen för en person som vill arbeta med träning och hälsa är så oändligt mycket större idag än bara för några år sedan, vårt mål är att skapa inspirerande utbildningsupplevelser som hjälper dem ta sig till sina egna, och sina klienters, mål”, avslutar Brian. 

Erik Börjesson är en av Sveriges mest erfarna och eftertraktade personliga tränare. Han har arbetat som tränare i två decennier. Utöver sitt arbete som personlig tränare har han jobbat länge som utbildare för bland andra SATS, Eleiko Education, Sports Club Education och SAFE Education. Inom idrotten har Erik varit aktiv som fystränare på högsta nivå sedan 2007, både inom fotboll och innebandy med uppdrag framför allt i AIK. Han har skrivit två böcker om träning och skapat ett familjespel med rörelse är i fokus.

Brian van den Brink är entreprenör inom träningsbranschen och har bland annat grundat (och driver) medieplattformen Sweaty Business, som inkluderar podcasten med samma namn. Genom Sweaty Business är han delägare i ett av Sveriges största och mest uppskattade träningsevent – Workout Åre. Brian har tidigare i karriären bland annat varit svensk marknadschef på träningskedjan SATS, nordisk marknadschef på Technogym och grundat företaget ActivateMe (numera nedlagt) som verkade inom corporate wellness. I botten är han licensierad personlig tränare, har många års erfarenhet som gruppträningsinstruktör samt som fystränare inom ishockey.

Webb: hperformance.se

För mer info, vänligen kontakta:

Erik Börjesson

E-post: erik@hperformance.se Mobil: 0706 73 81 27

Brian van den Brink

E-post: brian@hperformance.se Mobil: 0733 13 83 21