Friskis träningsnyheter 2020

Friskis&Svettis träningsnyheter 2020 bjuder på allt från mer målgruppsanpassad träning för familj och unga till en explosiv nyhet inom dansen. Framförallt ser Friskis en spännande utveckling inom hållbar träning. 

När Friskis&Svettis utvecklar träningsnyheter ligger fokus på att det ska kännas aktuellt, spännande men också lite överraskande.

– Vi vill erbjuda den träning som många efterfrågar men också vad människor drömmer om och längtar efter, säger Susanne Jidesten, generalsekreterare på Friskis&Svettis.

Varje år görs en trendspaning som ligger till grund för utvecklingen. Efter en tid då maratonlopp och andra stora idrottsprestationer allt mer har gått från elitsatsningar till att locka vanliga motionärer, har fokus skiftat. Nu pratas det mer om hållbarhet.

– Idag pratas det om hållbarhet på olika plan i livet. Från det stora, globala med miljön i fokus till det lilla på individnivå. Att ta hand om sin kropp och bygga upp den både för nuet och framtiden, säger Tina Uppfeldt, träningsutvecklare på Friskis&Svettis.

Skapa förutsättningar för ett aktivt liv

Människor blir allt äldre idag och många vill vara aktiva längre i livet. Det menar Frisk märks bl a på deras så kallade softutbud, med fokus på ostressad, uppbyggande träning, växer för varje år.

Dessutom har medvetenheten kring den viktiga återhämtningen ökat.

– Trenden pekar mot att försöka optimera sin livsstil på olika sätt. Inte genom att bara driva på utvecklingen och jobba ännu hårdare. Idag finns en annan medvetenhet, många vill skapa förutsättningar för att kunna leva ett aktivt liv utan begränsningar.

Högintensiv träning fortsatt populärt

Den högintensiva träningen har inte på något sätt spelat ut sin roll. Friskis ser att man fortsätter att söka kickarna efter ett riktigt utmanande träningspass. Nu handlar det snarare om att komplettera med något annat.

– Vi tror att all typ av träning behövs men att den uppbyggande träningen nu får ta större plats, säger Tina Uppfeldt.

Friskis&Svettis träningsnyheter 2020

Coreflex. En mix av det bästa från rörlighets- och stabilitetsträningen och gjort en smart fusion. Funktionell träning när den är som bäst helt enkelt.

Dans explode. Högenergi-träning med extra mycket dansfeeling. Ett riktigt partypass!

Mer soft träning. Populära Modus och Power hour kommer i lite mjukare varianter. I Friskis soft-utbud har du stor möjlighet att anpassa träningen till dina förutsättningar

Workshops i gymmet. Gymträningen fortsätter att öka i popularitet och Friskis fortsätter att utveckla det levande gymmet. Nu lanserar de Workshops. Här får du chansen att verkligen gå in på djupet, utvecklas och inspireras i din träning i en mindre grupp tillsammans med en tränare.

Träning för tonår och familj. Nu breddar Friskis utbudet på den specialdesignade Plaza-ytan ännu mer och lanserar två nya pass. Plaza tonår för unga mellan 13-20 år och Familjeplaza för vuxna och barn 10-12 år tillsammans.