Relentless Trainer är redo att ta nästa kliv – söker kapital för att stötta den fortsatta resan

Under 2021 gick den digitala träningsplattformen Relentless Trainer (Ai) ut till marknaden och eftersökte investerare för att primärt kunna utöka teamet med behövliga kompetenser. Den investeringsrundan blev mycket framgångsrik och nu är bolaget redo att ta nästa kliv i utvecklingen.

– Vi stängde den såddrundan på rekordtid, den blev dessutom övertecknad, något jag och teamet aldrig hade kunnat föreställa oss, kommenterar en av Relentless Trainers grundare och tillika vd, Marcus Herou.

Marcus Herou

Nu har ni öppnat upp en ny investeringsrunda, hur går det arbetet och hur mycket siktar ni på att få in?

– Vi har haft en bra start och fått in över två miljoner kronor på kort tid, vårt mål är att resa tio miljoner kronor. 

Ett exempel på en som redan gått in i denna runda är en kille som heter Bernardo och är från Brasilien, och som numera bor i Schweiz. Han tycker att vår produkt är bättre än en tränare och ser en stark koppling mellan Ai och hälsa. Bernardo är VD på ett globalt bolag och har självklart råd att skaffa en coach men gillar att köra med appen då den anpassar sig mer efter honom.

”Jag fick covid i december och när jag började träna hade jag superlåg readiness och berättade det för appen. Jag älskade hur passet var anpassat efter hur jag mådde. Jag kunde göra varje del av det! Nästa pass ökade jag upp min readiness och fick ett lite mer utmanande träningspass, men jag kunde göra det. Det här är bevis nog för mig att ni skapat något väldigt speciellt här”.

Han valde redan under sittande möte att investera en bra summa i denna runda.

Vad vill ni göra med det nya kapitalet?

– Det är framförallt två saker. Expansion och vidareutveckling av plattformen. Vi expanderar djupare mot USA inom CrossFit och bredare I Sverige inom styrka & fitness.

Vi bygger just nu upp en unik communitydel i vår plattform. Vi vet att community är en extremt stark drivkraft för underlätta för människor att fortsätta träna. Vår ambition är att sammanföra människor i vår plattform, helt enkelt att göra träning roligare och mer inspirerande. 

Vad söker ni för investerare?

– Jag är oerhört glad över att ha investerare som kommer inifrån samma community som oss, det gör alla möten så enormt mycket mer intressanta och givande. Självklart är ekonomisk styrning viktig men det slår inte branschkunskap. Jag ser att dröminvesterarens ögon glittrar mer och när vi går genom vårt material. Att den förstår de problem som vi vill lösa. Det är exakt det som hänt under de möten jag haft. Då vet man att personen bryr sig om vår mission.

Passionerade människor är nyckeln. Vi ser helt klart en spelöppning inom några år att hjälpa gym & tränare, ja det ligger redan i roadmap så driver man tex en gymkedja så tror jag att man gillar vart vi är på väg.

Ni har gått ut till marknaden som en lösning för Crossfit-segmentet – hur står ni er på den marknaden?

– Vi har gjort ett avtryck på den svenska marknaden kan vi väl minst sagt säga där vi på två månader nu är en av de största lösningarna. 

Hur ser framtiden ut, är det fortsatt Crossfit eller vill ni bredda målgruppen?

– Vår ambition är inte att bli stora i Sverige, även om det är kul såklart. USA är home turf för CrossFit så om vi vill lyckas måste vi finnas där. 

Vi har byggt en lösning som klarar av att skapa väldigt bra program för CrossFit, det vi gör nu är att förenkla det och lansera mot människor som styrketränar. Vi siktar framförallt mot de som är entusiaster och gillar basövningar med skivstång, hantlar och den egna kroppen.

Starkt team

I teamet ingår, förutom Marcus Herou (vd), bland andra John Annerud (media) och Anders Behrmann (produktutveckling). I styrelsen sitter bland andra branschprofilen och delägaren Andreas Stenberg (KlubbSverige och MåBättre) samt Hanna Moisander.

Har ni behov för att ta in fler personer i teamet när investeringsrundan är stängd?

– Vi har garanterat behov. Ska man expandera så behöver man också expandera teamet. Vi ser framförallt behov på marknadsföring och inom apputveckling.

För mer info kring Relentless Trainer och investeringsmöjligheter kopplat till plattformen, vänligen kontakta Marcus Herou: marcus@relentlessmethod.com