HYROX söker Sveriges lataste person

Laziness and workout. Tired guy sleeping on couch with dumbbell and fitness ball, in living room interior

Fitnesstävlingen HYROX, som arrangeras i Sverige för första gången i mars, söker nu Sveriges lataste person. Syftet är att visa att tävlingen kan få även den lataste att börja träna regelbundet.

HYROX är en av världens snabbast växande fitnesstävlingar och är en ny form av fitness-race där alla, oavsett form och förkunskaper, kan vara med. Med detta som bakgrund lanserar man nu tävlingen Sveriges lataste person där vinnaren av utmärkelsen kommer att få tillgång till en personlig tränare som lägger upp ett träningsprogram inför det första svenska HYROX-racet i Stockholm den 25 mars. 

– Grundtanken bakom HYROX är att många har svårt att motivera träningen när målet bara är att hålla sig i form. Genom en standardiserad tävlingsform kan alla som tränar nu få lite extra nerv och tryck i träningen med målet att få mäta sig med andra likasinnade, säger Antonia Fält-Kottulinsky, Brand manager för HYROX Skandinavien.

Laziness and workout. Tired guy sleeping on couch with dumbbell and fitness ball, in living room interior

Sveriges lataste person är alltså någon som helt enkelt inte orkar ta sig till gymmet när det väl slagit sig ner i soffan. Eller kanske någon som tycker det är jobbigt att gå dit för att det råkar regna ute. En person som både kan och vill träna, men som gärna hittar, och är bra på, ursäkter för att slippa. 

– Jag tror att vi alla känner någon eller några som verkligen borde investera lite mer tid på träningen och som säkerligen också vill det, men som har svårt med just motivationen. Det här är tänkt som en tävling att lösa det problemet, och förhoppningsvis kanske få med oss några fler på resan på en gång, avslutar Antonia. 

Tävlingen Sveriges lataste person arrangeras i HYROX egna sociala medier kanaler samt via de ambassadörer man arbetar med runtom i landet. Priset är ett eget träningsprogram tillsammans med en av dessa ambassadörer, samt förstås resa, hotell och startavgiften för att delta på HYROX i Stockholm. 

Känner du Sveriges lataste person? Då kan du enkelt nominera din vän, kollega, familjemedlem här eller på HYROX:s sociala medier.

HYROX i Sweaty Business-podden

Nyligen gästade Antonia Fält-Kottulinsky Sweaty Business podcast – lyssna på avsnittet här.