Toughest Training – nytt träningskoncept på Nordic Wellness

Bildkälla: Nordic Wellness

Toughest är Nordens största aktör inom hinderbanelopp med över 30 000 deltagare och 150 000 åskådare årligen. Man har nu märkt av ett ökat intresse för träningsformen året runt och inleder den 1 januari ett samarbete med gymkedjan Nordic Wellness för att kunna erbjuda träningsformen inomhus. 

– ”På Toughest har vi sett ett kraftigt ökat intresse för OCR (hinderbana) och som ledande aktör har vi länge arbetat med att få fler att våga prova våra lopp”, förklarar Adam Feldt, Marknadschef & Grundare Toughest i ett pressmeddelande.

Bildkälla: Toughest

2015 startade Toughest Sveriges första inomhusanläggning för hinderbaneträning. Ett snabbt ökat intresse ledde till att de 2017 utvecklade ett träningskoncept som inspireras av momenten i en hinderbana, och som ger en allsidig träning. Tillsammans med Nordic Wellness lanseras nu det nya träningskonceptet i januari på utvalda Nordic Wellness klubbar i Sverige.

– ”Nordic Wellness är den ledande gymkedjan i Sverige sett till räckvidd och spridning samt ligger i framkant av utvecklingen vilket gör de till en perfekt partner för oss”, förklarar Adam.

Även Linda Adehög, marknadschef på Nordic Wellness, kan bekräfta att det finns ett ökat intresse för att träna inför hinderbanelopp. – ”Vi är glada att vi tidigt sett den nya trenden utvecklas och att vi redan från årsskiftet kan möta efterfrågan hos våra medlemmar. 

Bildkälla: Nordic Wellness

Det har även skett en ökad förfrågan på pass som bygger på funktionalitet, egen kroppsvikt och som kombineras med redskap”, berättar Linda Adehög.