WeightTrainer digitaliserar med hjälp av Step2Fit

Livsstilskonceptet WeightTrainer och onlinecoaching-plattformen Step2Fit har ingått ett samarbete där WeightTrainer ska ta klivit in i framtiden.

KlubbSverige, som äger WeightTrainer, kommenterar genom vd Stefan Tingwall:

”KlubbSverige har under knappt två år haft ett fint samarbete med Step2Fit. Vi var från början imponerade över Step2Fits plattform och att de erbjöd en intressant lösning både för enskilda personliga tränare och för gym som vill förstärka sitt digitala PT-erbjudande och att de skulle vara ett välkommet tillskott på den svenska marknaden.”

När WeightTrainer-teamet började fundera kring att digitalisera delar av konceptet stod det tidigt klart att Step2Fit:s plattform var potentiell en del av lösningen.

Tingwall fortsätter:

”När vi började ta fram en teknisk specifikation för vår kommande WeightTrainer-app så kunde vi konstatera att väldigt många av de funktioner som vi önskade redan fanns i Step2Fit. Vår önskan med vår kommande WeightTrainer-app är att den både ska förstärka och förenkla relationen mellan kunden och coachen samtidigt som kunden ska maximera sin upplevelse av att gå programmet.”

Jani Rajala, grundare och vd för Step2Fit:

”Våra kunder vill ha ett kvalitativt och heltäckande coachverktyg samt en pålitlig partner för att stödja utvecklingen av deras tjänster. Vi är mycket entusiastiska över det här partnerskapet och det kommer bli fantastiskt att se hur Weight Trainer kan dra nytta av plattformen för sina egna behov.”

”För oss på KlubbSverige är den kommande WeightTrainer appen en viktig milstolpe för att ta vårt livsstilsprogram in i framtiden. Vi tror att den kommer hjälpa oss att få viktiga insikter på hur coacher och kunder upplever WeightTrainer och samtidigt kommer vi på ett mycket mer effektivt och intuitivt sätt guida kunden genom programmet. Det ska bli spännande att fortsätta utvecklingen av appen och vårt samarbete med Step2Fit”, avslutar Tingwall.