Streamingplattformen Kvix börsnoteras i december

Umeåbolaget Kvix med sin plattform för livestreamade träningspass och föreläsningar tar steget till NGM-börsen.

I december i fjol lanserade Umeåbolaget Kvix sin streamingplatform för hälsa och välmående. Sedan dess har attraherat ett antal så kallade ”streamers” (contentkreatörer inom hälsa och träning) och över 43 000 användare.

Nu har bolaget fått ett villkorat godkännande för notering på NGM-börsen, enligt ett pressmeddelande från NGM. Första handelsdag är beräknad till den 6 december i år.

–”I samband med noteringen på NGM Nordic SME har vi möjlighet att fortsätta vår välplanerade och ambitiösa expansion. Ett första steg på vår tillväxtresa är lanseringen av Wellstar, världens första talangtävling för wellness-streamers. Wellstar tror vi kommer öka antalet streamers, innehållet som sänds på plattformen och därmed antalet användare. Vi välkomnar alla nya aktieägare på resan”, säger vd Johan Thomasson i ett uttalande. 

Noteringsbeslutet är villkorat av att bolaget uppfyller de formella noteringskraven på att ha säkrat rörelsekapital för en period om tolv månader och ha uppnått gällande spridningskrav av aktierna före första handelsdag på Nordic SME.

Kvix är en onlineplattform med livestreamade träningspass som ”Yoga med Cassel”, ”Abs N Ass” och ”Sabor Latino”. Upplägget är att passen hålls av olika inspiratörer med egna följare på nätet. En differentiering för plattformen är att Kvix även erbjuder föreläsningar. Entreprenören Per Holknekt har exempelvis en föreläsning om spelmissbruk.

Ytterligare en usp är att allt som sänds live är gratis för medlemmarna. Den som betalar 99 kronor per månad får även tillgång till ett videoarkiv där allt man kan ta del av innehållet on-demand.

–”Vårt mål är att bli ett slags Twitch inom hälsa och välmående”, sa Johan Thomasson till Di Digital för ett par månader sedan.