Run of Hope siktar på rekorddeltagande

Bildkälla: Vitamin Well

Motionseventet Vitamin Well Run of Hope, där alla deltagaravgifter och insamlade medel går till Barncancerfondens arbete för drabbade barn och familjer, blir i år större än någonsin.

– Det ska vara enkelt och härligt att röra på sig för ett viktigt ändamål. Därför satsar vi på ett nytt och förbättrat format av Vitamin Well Run of Hope, där alla oavsett ambitionsnivå får möjlighet att engagera sig för barncancerdrabbade, säger Nathalie Hillerström, Barncancerfondens projektledare för loppet.

Årets upplaga av Vitamin Well Run of Hope, som anordnas för åttonde året i rad, kommer med en rad förändringar för att ta vara på det enorma engagemanget som finns hos motionärer, företag och föreningar runt om i Sverige. 2022 samlades 1,3 miljoner kronor in till barncancerforskningen, nu hoppas man på ännu mer.

Hagaparken i maj

Nytt för i år är att loppet i Hagaparken i Stockholm arrangeras redan den 14:e maj, medan loppet i Åre precis som tidigare år hålls i september i samband med att privatpersoner, företag, gym och föreningar över hela landet under en veckas tid arrangerar egna evenemang och insamlingar till förmån för Barncancerfonden.

– Vi ser ett väldigt stort engagemang i hela landet under Vitamin Well Run of Hope. Genom att dela upp evenemangen i år tror vi att fler kan delta i loppet i Stockholm i maj, samtidigt som vi nu får fler tillfällen att uppmuntra till löparglädje och erbjuda möjligheten att bidra till arbetet för barncancerdrabbade, säger Nathalie Hillerström.

– Att få arrangera ett lopp i maj, i början av löparsäsongen när det blivit gradvis ljusare och härligare ute, känns extra inspirerande. Dessutom kan de som vill delta i både Stockholm och Åre, eller kanske både delta och arrangera ett eget lopp, säger Petter Ericson Hållén, marknadsansvarig för Vitamin Well.

Ett lopp för alla

I Stockholm väntar ett större evenemang än tidigare. Utöver att det förväntas bli ett rekordstort deltagarantal och att barnen kan delta i ett eget lopp, så kommer ett område med mat, dryck och aktiviteter för alla åldrar att byggas upp och en rad idrottsstjärnor kommer att vara på plats. Prisutdelare i barnloppet annonseras i maj – 2022 fick alla barn medalj av simstjärnan Sarah Sjöström vid målgång.

Så här anmäler du dig

Vitamin Well Run of Hope i Stockholm går av stapeln den 14 maj. Huvudloppet om cirka fem kilometer startar klockan 13.00, och barnloppet på 650 meter startar 12.30.

Samtliga deltagare får medalj en iskall Vitamin Well och andra härliga produkter vid målgång.

Anmälan till loppet den 14 maj har öppnat, och att delta kostar 100, 200 eller 300 kronor – beroende på hur mycket man vill bidra med.

Anmälan till loppet i Åre och övriga lopp under höstens Run of Hope-vecka öppnar senare i år. I september kommer det dessutom gå att köpa specialdesignade Vitamin Well-flaskor och på så sätt bidra i kampen mot barncancer.

Klicka här för mer information och anmälan.