Casall PRO – företaget med miljötänk i sitt DNA

Fredrik Lindgren, Casall PRO

Minskat klimatavtryck, större flexibilitet och närmare kontroll. För Casall PRO är det självklart att ha tillverkningen av riggar och träningsutrustning i Sverige.

Casall PROs riggar är märkta med texten made in SWEDEN. Att hela deras Rig & Racks sortiment tillverkas i Sverige av 100 procent högkvalitativt svenskt stål är något de är extra stolta över.

– Vi designar och utvecklar allt själva så vi har full översyn av kapning, svetsning, lackering och förpackning. Det ger oss en unik flexibilitet att kunna leverera specialdesignade riggar och lösningar helt anpassade efter behov och utrymme. Det innebär att rigglösningen kan anpassas till alla anläggningar och enkelt utvecklas över tid, säger Fredrik Lindgren, produktansvarig vid Casall.

Made in Sweden

Det finns många fördelar med ha tillverkningen i Sverige.

– Vi minskar vårt klimatavtryck, vi får en tätare och närmare kontroll av vår leverantör samtidigt som vi skär ner på ledtiderna, säger han.

Kundanpassar produkterna

Med tillverkning i Sverige kan Casall PRO lättare kvalitetssäkra produkterna.

– Det är en stor fördel. Närheten gör också att vi kan ha ett mindre lager och kan tillverka mindre volymer som är kundanpassade. Det är även mycket lättare att testa sig fram och att ge våra kunder gehör genom att anpassa produkterna till deras verksamhet.

För framtida generationer

Att Sverige går steget längre när det kommer till hållbarhet gjorde valet lätt.

– Vi tar hand om djur och natur för framtida generationer. Sedan har vi hårdare krav på att arbetsförhållandena ska vara bra. Vi besöker alltid fabrikerna innan vi går in i nya avtal, säger han.

Att vara en föregångare

Casall arbetar hårt för att vara en föregångare i branschen.

– För oss är det viktigt att ligga i framkant och driva ett större hållbarhetstänk i branschen. Men också att man ska känna stolthet, trygghet och kvalitet när man använder våra produkter.