Tillsammans mot digital revolution

Med det digitala träningsverktyget ExorLive har Fit&Sund skapat ett brett erbjudande, som ger fördelar både för deras tränings- och hälsoproffs och medlemmar.

Med 35 träningsanläggningar arbetar Fit&Sund kontinuerligt med att erbjuda den bästa servicen för deras medlemmar. Ett område som de har stort fokus på är digital utveckling.

– ”Vi ser alltid på våra företag från konsumentens perspektiv och därigenom har vi skapat några helt unika ramar, som våra medlemmar dagligen kan dra nytta av. I våra anläggningar finns, utöver vår servicepersonal, också tränings- och hälsoproffs i form av fysioterapeuter, dietister och personlig tränare”, säger Jeppe Ingemann Schultz, teamleader för TheHealthLab och tränare på Fit&Sund.

Träning integrerat i Fit&Sunds app

Digitaliseringen har haft sitt intåg på fitnessmarknaden och därför har det varit en nödvändighet för Fit&Sund att hitta en digital lösning till deras medlemmar. De personliga tränarna skapar nu sina träningsprogram i ExorLive och medlemmarna får det direkt i sin mobil.

 ”Det gör det lätt och överskådligt för medlemmen att komma åt sitt träningsprogram, och våra anställda får även möjlighet att följa medlemmens utveckling och progression i träningen”, berättar Jeppe.

Fit&Sund hade sedan tidigare redan en app som var medlemmens primära verktyg för att boka besök och få information från anläggningen. En viktig del fattades dock, nämligen träningen.

– ”Vi har tillsammans med ExorLive utvecklat ett ”område” i vår app för träningsprogram och träningspass. ExorLive har blivit en integrerad del av våra medlemmars app, där medlemmen kan få tillgång till träningsprogram. Medlemmen kan logga in på sin app och få sitt individuella träningsprogram från våra tränare. De kan också hitta inspiration, där anläggningens tränare har skapat träningsprogram baserad på anläggningens faciliteter”, fortsätter Jeppe.

Inspirerar till rörelse

ExorLive har i mer än 15 år arbetat för att skapa nya smarta sätt att förmedla träning på. Målet är att det ska vara roligt, effektivt och enkelt att inspirera alla till att röra på sig.

– ”Vi önskade möjligheten att kommunicera med medlemmarna genom ExorLive, och det var möjligt. Det betyder att tränarna inte längre behöver använda deras privata telefoner eller Facebook till daglig kommunikation med medlemmarna. Det är också möjligt för tränarna att sätta upp sina egna övningar i systemet och därmed kan den enskilde tränaren göra systemet mer personlig. ExorLive kommer bli en större del av vår setup i de kommande åren”, menar Jeppe.

Jeppe tror även att fitnessbranschen kommer bli mer digital de kommande åren och att utvecklingen kommer till att gagna både konsumenten och tränare:

– ”Medlemmarnas möjlighet till access kring hälsoinformation genom wearables och internet är redan stor. Det finns en stor mängd bra och mindre bra informationskällor till hur man bör träna. All den information som finns kan för den allmänna medlemmen bli svår att navigera i, och därför kommer det i framtiden bli professionella inom träning och hälsas viktigaste uppgift att hjälpa medlemmarna med att sortera informationen utifrån deras professionella kunskap. Att skapa realistiska och hälsosamma mål genom motiverande träningsupplevelser och med medlemmens utmaningar och motivation i åtanke.”

Inspirera till rörelse med ExorLive

Oavsett om du är självständig PT, arbetar på en träningsanläggning eller en idrottsförening har ExorLive lösningar för dig.

Prova gärna ExorLive gratis här.

Eller kontakta oss på tlf. 08-525 034 08 och forsaljning@exorlive.com