Fritz Lanman ny vd för Mindbody

Mindbody har meddelat att Fritz Lanman kommer att bli företagets nya VD från den 3 september 2022. Han kommer att efterträda Josh McCarter som kommer att gå in i Mindbodys styrelse.

När Mindbody förvärvade ClassPass i oktober förra året, där Lanman var VD, ledde McCarter den nya konstellationen – ClassPass grundare Payal Kadakia lämnade i samma veva – medan Lanman blev chef för ClassPass och Mindbody Marketplace.

Lanman har varit involverad i ClassPass sedan 2014 och blev företagets VD 2017. Josh McCarter började på Mindbody som strategichef 2018, efter företagets förvärv av B2B-företagsledningsplattformen Booker, som han var medgrundare till och VD. Sedan hösten 2020 har han haft positionen som vd.

– ”Det är rätt tillfälle att lämna över stafettpinnen till Fritz som kommer att leda Mindbody genom detta nästa kapitel,” kommenterar Josh McCarter. ”Fritzs tekniska och entreprenöriella bakgrund och hans erfarenhet VD-rollen gör honom till den perfekta kandidaten att leda Mindbody och ClassPass.”

Lanman tog examen från prestigefyllda Yale och började sin karriär på Microsoft där han specialiserade sig på utvärderingar av uppköp och sammanslagningar (M&A) samt strategi. Han arbetade på flera anmärkningsvärda case, inklusive Microsofts investering på flera miljoner dollar i Facebook. Efter att ha grundat och sålt Livestar, en startup för mobilrekommendationer, blev han en affärsängel i ClassPass – och andra företag som Pinterest och Wish.

– ”Jag är glad över att bygga vidare på den starka grund företaget har byggt under åren och ta med nya tillvägagångssätt för att påskynda vår tillväxt och leverera större värde för såväl hälsoföretagare som friskvårdsentusiaster”, säger Lanman. ”Det finns enorma möjligheter i friskvårdsbranschen just nu och Mindbody är redo att dra nytta av marknadsförändringar och utmaningar.”