Prestera – ny förstklassig rackserie från Eleiko inspirerad av idrottare

Eleiko presenterar sin nya rackserie Prestera, som har ett lyftaren-först perspektiv som tar hänsyn till alla aspekter av användarupplevelsen och ger lyftaren ökad kontroll, förbättrad säkerhet och bättre stöd i sin träning.

Förankrad i Eleikos sextioåriga arv inom professionella idrott har Prestera en optimerad geometri anpassad till IPF-specifikationer, en skalbar design och medvetna materialval för att ge en “less-is-more” känsla till lyftet, utan att tumma på livslängd och hållbarhet.

– “Eleiko har en ständig fokus på att förbättra lyftarupplevelsen och skapa världens bästa styrkeutrustning för att hjälpa människor att bli starkare, i sin sport och i livet. Med Prestera hämtade vi inspiration från elitidrottare, där prestation handlar om precist utförande — och resultaten bestäms av de minsta marginalerna. Prestera sätter precision i första hand för att ger lyftaren den ultimata kontrollen för bästa möjliga prestation,” säger Erik Blomberg, VD på Eleiko.

Sveriges arv inom industridesign är speciellt tydlig i Presteras rena och välkomnande estetik som säkerställer att ingenting hindrar lyften. 70×70 stolpar, tillverkade av 3 mm stål, med precisa avstånd stödjer både knäböj och bänkpress, vilket minimerar störningar från utsidan av racket och mer plats för lyftaren innanför ramen utan att kompromissa lyftkapaciteten.

– “Racks idag är oftast skrymmande, med en tung konstruktion och breda stolpar som kan komma i vägen för lyftaren. Där många tar en “större är bättre” approach litade vi på vår expertis inom professionell idrott när vi utvecklade, testade och utvärderade olika konfigurationer för att avgöra vilken konstruktion som bäst stödjer lyftet samtidigt som den levererar kompromisslös styrka och hållbarhet – allt med en lägre totala konstruktionsvikt,” säger Björn Welde, Product Development Manager på Eleiko.

Prestera är anpassningsbar och kan kompletteras med tillbehör för att anpassa produkten efter specifika träning-och anläggningsbehov. Välj mellan ett Half Rack, Double Half Rack och Power Rack som grund som sedan kan anpassas med ett urval av skivstångs-, fitness- och förvaringstillbehör, alla designade för att maximera placeringsmöjligheter och användbart rackutrymme.