Twiik släpper stor uppdatering av sin app-plattform för online- och hybridträning

Twiik har nu släppt den sista delen i en serie uppdateringar som tillsammans utgör en stor uppdatering av bolagets app-plattform för digital- och hybridträning som hjälper tränare och gym att effektivt erbjuda sina kunder digitala träningstjänster.

Uppdateringen går under samlingsnamnet v5.5 och innehåller flera stora förbättringar bland annat inom företagstjänsten TeamBoost och i hur kunder upplever online-coachningar och Twiiks format för online-bootcamps.

Marknaden för digital träning fortsätter växa, både i Sverige och internationellt. Twiik arbetar redan idag med kunder såsom Friskis & Svettis, Actic, Fitness 24 Seven och 16 Weeks of Hell med flera. Twiik erbjuder interaktiva, digitala träningstjänster tillsammans med en teknikplattform för att distribuera denna – var, när och hur som helst.

Twiik har nu släppt den sista av tre delar i en större plattformsuppdatering. Uppdateringen, som går under samlingsnamnet V5.5, innehåller flera uppgraderingar både avseende nya funktioner och förbättringar av användarupplevelsen.

”V5.5 är en release vi arbetat med under en längre tid med funktioner som efterfrågats både av konsumenter och kreatörer. Det är också vår största uppdatering på länge. Flera förbättringar har gjorts både i arkitekturen och i användarupplevelsen vilket har vässat både kvalitet och skalbarhet, samtidigt som vi lägger en viktig grund för kommande produkter” säger Alexander Cugler, systemarkitekt på Twiik.

Uppdateringar i urval

För slutanvändare:

 • Ny huvudnavigation som förenklar de viktigaste användningsområdena samt förbereder för kommande funktionalitet.
 • Ny design och funktion för företagsutmaningen TeamBoost som underlättar för deltagaren att hitta allt som rör utmaningen på ett ställe. 
 • Uppdaterad vy för coachningar och bootcamps som ytterligare stärker innehållsprodukter.
 • Ny och förbättrad träningsstatistik för användaren som gör det möjligt att få en bättre överblick över sin träning och utveckling samt att personalisera vad som visas.
 • Uppdaterade communityfunktioner där notifieringar i grupper förbättrats.
 • Förenklad hantering av kvitton för Friskvårdsbidrag.

För kreatörer:

 • Utökade möjligheter för kreatörer att designa sina träningspass och exempelvis dela in passet i olika block och namnge dessa.
 • Utökade möjligheter för kreatörer att välja vilka plattformar en digital träningsprodukt ska vara tillgänglig på. 
 • Nya möjligheter för kreatörer att att göra inställningar för digitala träningsgrupper.
 • Ny förbättrad chatt med klienter.
 • Förbättrad text- och mediahantering i kreatörers kunskapsmaterial som läggs till i träningsupplägg.

Fler uppgraderingar på gång

Inom ramen för v5.5 och mobilapparna har fler än 100 nya tillägg gjorts. Parallellt sker utveckling av Twiiks webbplattform och back-end där en större uppdatering planeras under första halvan av 2023. 

Sammantaget fortsätter Twiik att utveckla plattformen med fokus på digitala träningsupplevelser och interaktiva träningstjänster – både egna koncept såsom TeamBoost samt koncept som skapas av gym, enskilda tränare och träningskoncept.

“Vi ska bli världsledande på digitala, interaktiva träningsupplevelser och vår teknikplattform är redan idag en av marknadens starkaste.Twiik är etablerade med både nyckelfärdiga tjänster och teknik för gym och kreatörer att erbjuda digital träning och tjäna pengar på det och vi har med denna release tagit ännu ett stort kliv framåt. Jag är oerhört stolt över teamet som arbetar hårt för att få det att hända.” Säger Anders Gran, VD på Twiik.

Twiik v5.5 finns nu tillgänglig på Appstore och Google Play.