Fitbit lanserar nästa generation av Sense, Versa och Inspire

Fitbits nästa generation av wearables är här. Det numera Google-ägda health tech-företaget presenterade nyligen de tre nya enheterna Sense 2, Versa 4 och Inspire 3. Sweaty Business var häromveckan på ett pressevent med företaget där vi fick infor kring Fitbits nya produkter för hösten.

Fitbit Sense 2, Versa 4 och Inspire 3 är de första produkterna som Fitbit utvecklat som del av Google-familjen. En ny intressant funktion som presenterades var Irregular Heart Rhythm Notifications. Funktionen utvärderar passivt din hjärtrytm i bakgrunden medan du är stilla eller sover. Om det finns något som kan tyda på förmaksflimmer får du en notifikation via Fitbit-appen, så att du kan prata med din läkare för en mer informerad bedömning.

Marknaden för bärbar teknologi, s.k wearables, är redan idag en stor marknad och väntas öka rejält kommande år. Marknaden beräknades 2021 vara värd 115.8 miljarder USD, vilket väntas öka till hela 380.5 miljarder USD år 2028.

Fitbit Versa 4, Bildkälla: Fitbit

Den globala marknaden för bärbar teknologi är segregerad på basis av typ av produkt, användningsområde och region. Efter typ av produkt är marknaden uppdelad i bodywear, neckwear, headwear, wristwear, footwear, and eyewear. Wristwear står för den största delen av marknaden, ca 25%. Inom detta segment har Fitbit tagit en stark position och sålde enligt egna uppgifter cirka 15 miljoner enheter av sina smarta träningsarmband under 2021.

Här är en sammanfattning av de nya enheterna:

Sense 2

Bildkälla: Fitbit

Sense 2 är Fitbits mest avancerade hälsofokuserade smartklocka med flera dagars batteritid. Genom snabbladdning ska 12 minuters laddning räcka för att Sense 2 ska kunna hålla igång hela dagen.

Sense 2 har en cEDA-sensor som kontinuerligt mäter stressnivåer under dagen och kan varna användaren ifall stresstecken upptäcks, så att personen kan vidta åtgärder. Mjukvaran erbjuder olika finesser för att varva ned och slappna av, genom exempelvis andningsövningar. I övrigt erbjuds den vanliga uppsättningen hälso- och träningsfunktioner som blivit fokus för både aktivitetsarmband och smartklockor.

Klockan kan mäta syremättnaden, puls och ojämna hjärtrytmer. Det finns även en inbyggd GPS med stöd för Google Maps (Fitbit skriver att Maps-stödet kommer ”snart”). Konstruktionen är vattentålig, närmare bestämt 5ATM, och går att simma med.

Fitbit listar stöd för Google Wallet, Fitbit Pay och Amazon Alexa.

Pris: 3 199 kr

Versa 4

Bildkälla: Fitbit

Versa 4 är en fitnessfokuserad smartklocka som erbjuder Över 40 träningslägen, realtidsstatistik, inbyggd GPS och Active Zone Minutes. Versa 4 har GPS, pulsmätare och mätning av syremättnaden. Främsta skillnaden gentemot den dyrare Sense 2 tycks vara avsaknaden av cEDA-sensorn med kontinuerlig mätning av stressnivåer. Likt Sense 2 erbjuder Versa 4 minst sex dagars batteritid och snabbladdning som kan ge en dags batteritid på 12 minuter.

Pris: 2 499 kr

Inspire 3

Bildkälla: Fitbit

Inspire 3 är ett lättanvänt aktivitetsarmband med pulsmätare och mätning av syremättnad. GPS saknas och likaså Google Wallet och Fitbit Pay. Batteritiden är 10 dagar.

Pris: 999 kr

Alla enheter inkluderar ett sex månaders Fitbit Premium-medlemskap för djupare insikter och vägledning. Fitbit Premium, som ingår i alla köp av nya enheter under sex månader, tar din upplevelse till nästa nivå med tillägg som Dagsform och Sömnprofiler för att kunna djupdyka i din statistik. Fitbit Premium erbjuder även Över 1 000 tränings- och mindfulness-sessioner.