Löploppet Reebok Ragnar Relay kommer till Sverige

10 vänner, 300 kilometer och klassisk svensk sommarmiljö. Det är huvudingredienserna när den amerikanska löparsuccén Reebok Ragnar Relays kommer till Sverige. Den 15-16 juni 2019 är det dags för den första upplagan, och deltagarna kommer möta historisk mark runt Mälaren, när de under ett drygt dygn tar sig från Mariefred och Gripsholms slott till målgången vid Drottningholms slott.

Det är Marathongruppen, Sveriges största arrangör av motionsevenemang, som tar evenemanget till Sverige, och anmälan kommer att öppna upp i augusti 2018.

– Vi letar alltid efter de mest spännande och nytänkande motionskoncepten som finns. När vi kom i kontakt med Ragnar Relays kände vi direkt att vi tillsammans skulle kunna skapa en motionsupplevelse som vi tidigare aldrig sett i Sverige. En teamupplevelse som sträcker sig över mer än ett dygn, när Sverige dessutom är som vackrast, tror vi kommer locka både de löpare som letar efter det extrema, och deltagaren som mer söker en unik upplevelse, säger Daniel Almgren som är VD för Marathongruppen.

Reebok Ragnar Lake Mälaren startar vid det spektakulära Gripsholms slott precis vid Mälarens strand och deltagarna springer sedan genom Strängnäs, Eskilstuna, Köping, Västerås och Enköping. Banan sträcker sig längs klassisk vikingamark längs Mälaren, och efter att ha passerat ytterligare fyra slott springer deltagarna tillsammans i mål på Lovön, vid Drottningholms slott.

Varje lagmedlem springer totalt tre sträckor, alla olika utmanande. Totalt kommer varje deltagare springa mellan 20 och 35 kilometer.

Ragnar Relay gick av stapeln första gången 2004 i Utah och idag arrangeras över 40 evenemang i USA. Stafetten längs Mälaren är det första i Norden.

– Vi har letat efter en samarbetspartner i Sverige under flera år, och har med Marathongruppens hjälp kunnat skapa en bana och upplevelse som är en av de bästa och vackraste vi nånsin upplevt. Vi ser verkligen fram emot att ta Ragnar Relay till Sverige och ge chansen till svenska löpare att uppleva Ragnar själva, säger Tanner Bell som är en av grundarna till Ragnar Relay.

Anmälan till Reebok Ragnar Lake Mälaren kommer att öppna i mitten av augusti, men redan nu kan intresserade föranmäla sig via hemsidan runragnar.com/se