Roterande hanteln Evo från Eleiko vinner designpriset Red Dot

Juryn för Red Dot designpris har fattat sitt beslut: Eleikos roterande hantel EVO vinner utmärkelsen för utmärkt produktdesign 2020. Detta innebär att Eleiko, med sitt starka team av produktutvecklare, är vinnare av en av världens mest kända och respekterade designtävlingar.

Eleiko Evo Dumbbell inspirerades av Eleikos passion för lyftning och skapades med deras 60 år långa expertis av skivstångstillverkning. Evo är revolutionerande på marknaden då den roterande hanteln ger utövaren ett unikt grepp vid dynamiska lyft.

”Vi är väldigt stolta och hedrade över att Eleiko, vårt designteam och i synnerhet vår nya hantel, har blivit uppmärksammad av Red Dot juryn”, säger Erik Blomberg, VD för Eleiko. ”Vi utvecklade Evo med målet att skapa världens bästa hantel och ge fler människor möjligheten att få känna den där unika lyftarupplevelsen. Denna utmärkelsen är en bekräftelse på att vi lyckades”

Hantelkonstruktionen omfattar ett roterande handtag på insidan av ett gummitätt lågfriktionskullager för att uppnå mindre diameter på handtaget jämfört med industristandard. Ett nättare handtag skapar förutsättningar för fler personer att använda sig av hanteln.

”Arbetet med Evo var en möjlighet för vårt team att konstruera och forma något extraordinärt, och det är en stor ära för oss att vårt arbete uppmärksammas av Red Dot Juryn.” säger Camilla Schough, produktdesigner av Eleiko Evo Dumbbell.

Om Red Dot
I årets upplaga deltog företag från 60 olika länder med mer än 6 500 produkter. Den internationella juryn innefattar erfarna experter från olika discipliner och har sammanträtt i 65 års tid för att välja ut varje års bästa design.

Jurymedlemmarna testar alla tävlingsbidrag för att bedöma både estetik, materialval, nivå av hantverk, ytstruktur, ergonomi och funktionalitet. Efter intensiva diskussioner tar de ett beslut om designens kvalité på produkten.