Eleiko utser Magnus Welander, fd koncernchef Thule, till ny styrelseordförande

Magnus Welander

Eleiko Group förstärker sin styrelse genom utnämning av Magnus Welander, fd koncernchef Thule, till ny styrelseordförande framgår av ett pressmeddelande från företaget.

Som en världsledande aktör inom utrustning för styrketräning har Eleiko Group påbörjat nästa fas på företagets resa, med stora satsningar för breddning och global tillväxt. För att stärka organisationen i detta arbete har Magnus Welander, Thules tidigare koncernchef, utnämnts till styrelseordförande i Eleiko Group AB:s styrelse. Med sin mångåriga erfarenhet från internationella varumärkesdrivna bolag i sportbranschen kommer Magnus ha en viktig roll i att stödja ledningen i familjeägda Eleikos ambition att fortsätta sin tillväxtresa med särskilda investeringar i produktutveckling och i att öka den globala närvaron.

“Vi är mycket glada att välkomna Magnus till Eleiko. Hans kompetens, energi och erfarenhet från att bygga internationellt framgångsrika kvalitetsföretag stärker vårt bolag avsevärt. Tillsammans med nuvarande externa styrelsemedlemmen Göran Westerberg, och hans långa erfarenhet från sin roll som koncernchef för Rusta, bildar Magnus en mycket stark styrelse tillsammans med representanter från oss i ägarfamiljen Blomberg. Magnus djupa förståelse inom produktutveckling och av att bygga premiumvarumärken på en global sportarena är speciellt välkomna nu när vi vrider upp våra satsningar mot att vara världens ledande företag inom styrketräning”, säger Erik Blomberg, vd på Eleiko Group.

Magnus Welander, kommer till Eleiko närmast från sin 14-åriga roll som koncernchef för det världsledande sport- och fritidsproduktsföretaget Thule Group som upplevde imponerande lönsam global tillväxt under hans ledarskap, genom bland annat ett starkt varumärkesarbete och lansering av nya produktkategorier.

Bildkälla: Eleiko

Magnus har en civilingenjörsexamen och har spenderat sitt yrkesliv på olika internationella företag, bland annat hos Tetra Pak i Italien och Australien och som koncernchef för Envirotainer. Sedan 2006 har han arbetat på Thule, varav de sista 14 åren som koncernchef. Han är även ordförande i de börsnoterade företagen Mips AB och Embellence Group AB, samt styrelsemedlem i de familjeägda bolagen Hestra Handsken AB och Herenco AB.

Ledningen i Eleiko tog kontakt med Welander efter att han lämnade Thule i augusti 2023 och tidigare ordförande Göran Ydstrand avslutat en framgångsrik period med fyra år av stark tillväxt och utveckling vid rodret.

”Familjen Blomberg och teamet på Eleiko har gjort ett fantastiskt jobb under flera decennier och jag har imponerats av deras vision och passion för att ta fram kvalitetsprodukter utvecklade med djup kompetens för att göra människor starkare inom idrott och i vardagslivet. Företaget går nu in i nästa spännande fas med stora investeringar och mycket innovation från en etablerad position som ett globalt ledande varumärke inom styrketräning och med rötter från professionell idrott. Jag är väldigt glad att få chansen att bidra i den långsiktiga resan som Eleiko satsar vidare mot inom fler styrketräningskategorier på fler marknader. Den känslan har stärkts efter att ha spenderat tid med ägare, styrelse och ledning som är engagerade, öppna och även delar min övertygelse att företag drivs bäst när kulturen där präglas av att tänka både med hjärnan och hjärtat och när man har skoj tillsammans, säger Magnus Welander.