Holy Greens tar in nytt kapital – siktar på kraftig expansion

Foto: Holy Greens

Den ekologiska matkedjan Holy Greens tar in riskkapital från Norge bland ägarna – nu flaggar grundaren David Egonson för en kraftfull expansion.

Sommaren 2013 öppnade Holy Greens sin första restaurang med Helsingborg som bas. Kunderna gillade konceptet redan från start – en ekologisk snabbmatkedja verkade ligga perfekt i tiden.  Idag, sex år senare, har Holy Greens växt till en hel koncern. Omsättningen 2019 kommer att bli drygt 100 miljoner kronor och verksamheten går med en mindre vinst.

David Egonsson

“Vi fokuserar på tillväxt och expandera till ännu fler svenska städer. Idag har vi elva restauranger och öppnar den tolfte i oktober”, säger David Egonson och fortsätter:

“Målet är att öppna 25 nya restauranger de närmaste tre åren och efter det gå utomlands. Det finns många medelstora svenska städer där vi tror behovet är stort av en Holy Greens restaurang”.

För att klara en stor expansion har Holy Greens under en tid sökt nytt kapital. Sedan starten har David Egonson tillsammans med Nebojsa Pavicevic ägt majoriteten av aktierna i Holy Greens själva, men nu går det norska riskkapitalbolaget Equip in med kapital, enligt techsiten Breakit.

Foto: Holy Greens

”Vi gör detta för att realisera vår vision att göra hela världens mer hälsosam och hållbar genom att öppna fler restauranger”, avslutar David Egonson.