Träna och tävla i Swim Run på gymmet?

Swim Run är en snabbt växande sport i Sverige och detta har SATS Valhalla i Göteborg, tillsammans med Sveriges största swimrunaktör, Öloppet, tagit tillvara på och presenterar två nya träningskoncept i vår; Indoor Swim Run Training och Indoor Swim Run Race.

I Indoor Swim Run Training 60 min har SATS-medlemmen tillsammans med sin swimrunpartner förtur att boka löpband i 60 min och kombinera detta med simning i den intilliggande bassängen. I Indoor Swim Run Training tränar duon på egen hand där löpning på löpband blandas med simningen i bassängen växelvis.

Indoor Swim Run Race 30 min är tävlingsformatet där duon tävlar mot andra lag. Indoor Swim Run Race är utformat som en tuff supersprint som genomförs i lag om två personer. Laget alternerar löpning på löpband och simning i simbassäng och det lag som efter 30 minuter har avverkat flest antal meter vinner. Alla nivåer av swimrunners är välkomna, från proffs till nybörjare.

Så här går Swim Run Race till:
Samtliga lag (6 lag i 3 heat) startar duschade innan start vid löpbanden. När tidtagningen startar börjar lagmedlem #1 att springa och lagmedlem #2 beger sig till bassängen och simmar 200 meter. Deltagare #2 löser därefter av deltagare #1 på löpbandet och #1 beger sig till bassängen för 200 meter simning. Detta fortgår växelvis i 30 minuter.

Läs mer på sats.se