Gerdahallen expanderar med nytt gym i Helsingborg

Rickard Benediktsson

Nu står det klart att Gerdahallen i januari slår upp portarna till sitt andra gym, vid Campus Helsingborg. 

– ”Det här är ett historiskt beslut som grundats av ett arbete vi lagt ner under flera år. Att vår andra anläggning placeras just i Helsingborg beror både på det läget vi fick och såklart att Campus är en del av Lunds universitet. Att vi ligger i direkt anslutning till Campus gör det smidigt för både anställda och studenter att träna i pauser av jobb eller studier”, säger Rickard Benediktsson, VD för Gerdahallen.

– ”Jag är glad över att Gerdahallen väljer att etablera sig på Campus. Forskningen visar att fysisk aktivitet har en positiv inverkan på både studier och arbete, så vi ser positivt på etableringen”, säger Charlotta Johnsson, rektor, Campus Helsingborg, Lunds universitet.

Gymmet kommer att finnas i en 500 kvm stor lokal i Tretornfastigheten, i anslutning till Campus Helsingborg. Lokalen har renoverats och gymmet kommer ha modern träningsutrustning, virtuell spinning och fria ytor för gruppträning i gymmet och utomhus på Campus Helsingborgs innergård.

– ”Fysisk aktivitet är ett viktigt inslag i vardagen, speciellt i dessa tider i sviterna efter Covid-19 när många isolerat sig hemma och träningen blivit lidande. Med vårt nya gym når vi de som pluggar i Helsingborg samtidigt som vi etablerar oss i den expansiva stadsdelen Oceanhamnen. Det är jätteroligt och spännande att kunna erbjuda ett nytt och fräscht gym”, säger Rickard Benediktsson.

Personlig service och familjär stämning

Verksamheten ska präglas av den personliga service som även kännetecknar Gerdahallen i Lund. Gymmet kommer därför ha en hög bemanning.

– ”På våra gym ska alla känna sig välkomna, såväl den erfarne gymmaren som nybörjaren, det är en del av Gerdahallens kärnvärderingar och vad vi står för. Därför är personal på plats som hjälper till att skapa just den familjära prestigelösa stämningen så viktig för oss”, menar Benediktsson. 

Om Gerdahallen

Gerdahallen drivs som en stiftelse vid Lunds universitet och riktar sig till såväl studenter, anställda vid LU som privatpersoner och företag.

Gerdahallen i Lund är ett av Sveriges största fristående gym. Gerdahallen erbjuder över 200 gruppträningspass i veckan, ett nyrenoverat gym på 1 500 kvm samt tennis, sjukgymnastik, PT, massage, café och butik.