Succéföretaget Sensopro lanseras i Sverige

Sensopro Luna

Som studenter, vänner och passionerade idrottsmän vid universitetet i Bern hade teamet bakom Sensopro en tokig idé och en vision. De ville revolutionera relationen till rörelse och koordination. Många var de som dömde ut deras idé – Idag tränar världsstjärnor som bland andra fotbollsstjärnan Luka Modric, baketbollproffset Kevin Durant och spelarna i Manchester City på Sensopros produkter.

Företaget har idag sålt mer än 2 000 enheter av träningsmaskinen Sensopro Luna. De flesta Sensopro Luna-enheterna finns på gym, hos sjukgymnaster, sportcenter och hemma hos privatpersoner i hemlandet Schweiz, många i Tyskland och Österrike samt utspritt i länder över hela världen.

Inför utrullningen i Sverige har företaget rekryterat en Country Manager i göteborgaren Kristian Medailleu som har en lång erfarenhet inom försäljning, marknadsföring och affärsutveckling. Sweaty Business fick häromveckan ett samtal med Kristian och hans schweiziske kollega Stefan Glauser.

Vilka ambitioner har ni med satsningen i Sverige?         

– Vi vill revolutionera tränings- och sjukgymnastmarknaden genom att addera koordinationsträning som den fjärde grundpelaren inom träning, förutom styrka, kondition och rörlighet.

Vad tycker ni att Sensopro tillför till marknaden?

– En enkel, innovativ lösning för koordinationsträning, en viktig nisch som ingen riktigt har brytt sig om förrän nu. Vi gör det på ett kul och enkelt sätt, men med hög kvalitet!

Vilka står bakom företaget?

– I grund och botten är det ett gäng goda vänner som träffades på universitetet i Schweiz. Kaspar Schmocker, Jan Urfer, Florian Kuchen, jag själv (Stefan Glauser) samt Felix Mumenthaler (Kaspars farbror) och Urs Berger (som även är styrelseordförande för Mobiliar, Schweiz största försäkringbolag.


Vad är egentligen Sensopro Luna och hur funkar den?

– Sensopro Luna är vår stora träningsenhet. Den levererar en holistisk koordinationsträning för både unga och gamla. Från rehabilitering till elitidrott. För uppvärmning, nedvarvning eller för användning mitt i ett träningspass. Från högintensiv träning till aktiv återhämtning – en lösning som täcker det mesta. Luna erbjuder ett extremt enkelt och okomplicerat förhållningssätt till träning. Träningen är videobaserad på olika nivåer, uppbackad av vetenskap och relevant för människors vardagsliv.

Vilka är de tänkta kunderna?

– Det är främst gym, fysioterapeuter, kliniker och stora idrottsföreningar.

Man kan se att ni samarbetar med idrottare på högsta nivå, är produkten även till för vanliga motionärer?

– Ja, det är den, verkligen. Sensopro Luna gör det möjligt att träna på en mängd olika nivåer och behov. Från rehabilitering till elitidrott. Det finns ett träningsprogram för alla.

Sensopro Luna

Vad brukar människor som testar produkten säga om den?

– De flesta blir överraskade över hur intensiva träningspassen kan vara. De brukar underskatta Sensopro Luna. Naturligtvis är de flesta också exalterade över variationen av träningpass och kan inte få nog.

Om man vill testa Sensopro Luna – vart kan man göra det?

– På vår hemsida har vi listat alla platser där en Luna kan hittas. Men självklart, har du vägarna förbi är man alltid välkommen att komma till Münsingen i Schweiz för att prova Luna och ta en fika med oss.

I Sverige kan du till att börja med träffa oss på eventet KlubbSverige Exclusive på Steam Hotel i Västerås 6–7 februari, sen kommer vi under året ge oss ut på vägarna för en roadshow i Sverige och göra besök på en massa platser.

Varmt välkomna till Sverige!

– Tack så mycket, detta ska bli spännande.

Klicka här för mer information/komma i kontakt med Kristian Medailleu och det svenska teamet