Zwift lanserar smart cykeltrainer

Zwift, en digital cykelplattform för träning och tävling med huvudfokus kring mjukvara lanserar en smart cykeltrainer – Hub.

Hittills har Zwift-användare varit tvungna att köpa en tredjeparts smart trainer för att konvertera sin cykel, men nu kan företaget möta användarnas behov i och med lanseringen av Hub.

– ”Att komma igång med Zwift har inte varit en lätt process”, medger Eric Min, Zwifts vd och medgrundare. – ”Det kan vara svårt att veta exakt vilken utrustning du behöver för Zwift, och den utrustningen kan bli dyr. Zwift Hub kommer att hjälpa oss att leverera vårt uppdrag att göra fler människor mer aktiva, oftare, genom att göra det både enklare och mer överkomligt att installera sig på Zwift.”

Zwift Hub är resultatet av ett partnerskap mellan Zwift och Jet Black.

Zwifts smart cykeltrainer levereras med verktyg som hjälper till med monteringen och ansluts trådlöst via Bluetooth och är designad för att vara tyst när den används (52db vid 250W, vilket är jämförbart med ljudnivån för ett kylskåp). Användare kommer att kunna variera motstånd och lutning.

För att säkerställa kompatibilitet med användarnas cyklar har den monterats på 500 cyklar (mountainbike, landsväg, hybrid och så vidare) från mer än 70 märken.

– ”Det råder ingen tvekan om att Zwift Hub kommer att röra om på marknaden”, säger Eric Min.

Zwift grundades 2014 och har nått stor popularitet genom gamification, som livat upp den ofta monotona och tidskrävande cykelträningen. Förutom att delta i träningsprogram och lopp kan medlemmar tjäna poäng, så kallade drops, som kan bytas ut mot virtuell utrustning för att ytterligare öka engagemanget och motivationen.

Zwift Hub kostar €499 (ca 5 400 kr)