Casall lanserar träningshandske som effektivt reducerar 99% av bakterier och virus

I januari lanserar Casall en helt unik träningshandske behandlad med ViralOff®-teknik från det svenska företaget Polygiene. Behandlingen har i ISO18184:2019 test* visat en reduktion av virus med 99% inom 2 timmar på behandlade material, och har hög effekt mot bland annat Influenza A Corona-virus (SARS-CoV-2) och bakterier.

Handsken är tillverkad i ett högkvalitativt stretchmaterial för bästa komfort, i kombination med antislip i handflatan för ett effektivt grepp. ViralOff®-behandlingen gör handskarna självrengörande.

– ”Vi vill alltid ligga i framkant när det gäller produktinnovation och är därför väldigt glada att nu kunna lansera den här unika handsken som kan vara ett aktivt bidrag till att minska smittspridning i träningsmiljö. Att bära en heltäckande träningshandske på gymmet kan i sig vara ett effektivt sätt att avhålla sig från att röra ansiktet. ViralOff®-behandlingen innebär i tillägg att eventuella virus på handskarna elimineras till varje ny användning. Handsken är utformad för träningsmiljö men fungerar självklart även utmärkt i andra vardagssituationer”, säger Nanna Hedlund, VD på Casall Sport.

– ”Tänk på det som handsprit för handskarna.Det finns en enorm efterfrågan på produkter med antivirala egenskaper just nu. Med Polygiene ViralOff®-behandling sätter vi en ny standard för funktionen samt hjälper människor i dessa tuffa tider”, säger Ulrika Björk, VD på Polygiene.

ViralOff® är Oeko-tex® certifierat.
Casall Exercise glove ViralOff® lanseras 26:e januari och kommer att säljas på Casall.com, i Casalls konceptbutiker och hos utvalda återförsäljare globalt.

Handsken är tillgänglig i färgen svart, i storlekarna XXS-XL.

Rek.pris: 399 SEK

*Textiles-Determination of antiviral activity of textile products.

Polygiene ViralOff® skyddar behandlade material från bakteriell och viral kontaminering för minskad smittspridning men är inte ett garanterat skydd mot sjukdom.