Stadium och Friends i samarbete för att främja en inkluderande idrott

Stadium och Friends inleder ett långsiktigt partnerskap för alla barns rätt till ett aktivt liv. Målet är att skapa en inkluderande idrott där alla kan och får vara med.

Idrotten är en fantastisk plats för glädje, välbefinnande och gemenskap. Att få röra på sig, vinna en match eller höra det där peppiga hejaropet är för många den bästa tänkbara känslan och en av livets absoluta höjdpunkter. Men för en del är idrotten långt ifrån en höjdpunkt, utan snarare raka motsatsen. Allt för många barn och unga behöver utstå mobbning, kränkningar och utanförskap som en del av sin idrott, något som i många fall leder till att de väljer att sluta.

Det här är en verklighet som Stadium och Friends gemensamt kämpar för att ändra på.

– Att det finns barn som väljer att avsluta sitt idrottsengagemang på grund av kränkningar visar att vuxna måste ta ett större ansvar för att säkra barns trygghet inom idrotten. Vi på Friends är därför otroligt stolta över vårt partnerskap med Stadium. Vi båda delar visionen om en inkluderande idrott där alla kan och får vara med. Tillsammans kan vi göra idrotten till den trygga och roliga plats det ska vara för alla barn och unga, säger Maja Frankel, generalsekreterare på Friends.

Stadium gör det möjligt för Friends att nå ut med kunskap och utbildningar tack vare ekonomiskt stöd och position som ledande sportkedja i Sverige. Vår gemensamma vision är enkel: vi vill skapa en inkluderande idrott utan mobbning, kränkningar och osportsligt beteende för alla barn och unga.

– Friends har sedan 2005 funnits med oss på Stadium Sports Camp där vi tillsammans har jobbat för att skapa en tryggare miljö för deltagarna. Bland annat genom att utbilda ledarna på plats. Nu utökar vi samarbetet för att göra mer skillnad. Vi ser verkligen fram emot att tillsammans inspirera fler till ett aktivt och hälsosamt liv,” säger Patrizia Nilsson, Head of Sports Marketing på Stadium.