Nya produkter: Apple Watch Ultra 2 och Apple Watch 9

Bildkälla: Apple

Under Apples lanseringsevent tidigare i veckan presenterades nya versioner av deras klockor Apple Watch och Apple Watch Ultra.

Apple Watch series 9

Bildkälla: Apple

På utsidan har den inte hänt jättemycket med Series 9, men på insidan sitter helt nya systemkretsen S9. Chippet har nu en inbyggd Neural Engine som bland annat gör det möjligt för klockan att hantera Siri-förfrågningar direkt i enheten. Diktering är som exempel hela 25 procent snabbare tack vare detta.

Hälsodata i klockan

En nyhet är att Siri i klockan nu har tillgång till din hälsodata så att du kan fråga klockan hur länge du sov i natt eller annan data som du tidigare fått hämta i din telefon.

Dubbel-nudda med fingrarna

En annan stor nyhet för Series 9 är att klockan nu kan användas med endast en hand genom att dubbel-nudda pekfingret mot tummen. Du kan exempelvis svara i telefon, bäddra i dina widgets och mycket mer. Klockan känner av den här gesten genom att läsa av data från accelerometern, gyroskopet och pulsmätningen.

Bildkälla: Apple

Apple Watch Ultra 2

Utöver Apple Watch Series 9 lanserar Apple även en ny Ultra-modell. Den mer avancerade klockan är utrustad med samma nyheter som Series 9-klockorna, men kommer även med ett par nyheter.

Apple Watch Ultra 2 är avsedd för äventyrare. 3000 nits är den maximala ljusstyrkan på skärmen, vilket ska göra den mer läsbar i starkt solljus.

En ny urtavla, kallad Modular Ultra, ska ge lättare åtkomst till de funktioner du anser vara viktigast i träningen. Nattläget justeras nu automatiskt baserat på yttre ljusförhållanden och Djup-appen sparar nu automatiskt loggar till Apples Fitness-app.

Batteritiden anges vara 36 timmar, 72 timmar i Low Power Mode. Klockan släpps 22 september och kostar från 11 495 kronor.