ClassPass mobiliserar för att stötta träningsbranschen med hjälp av livestreamade klasser, donationer till studios och globalt upprop

ClassPass, världens ledande digitala träningsmedlemskap, meddelar att de kommer att möjliggöra för sina partners att erbjuda livestreamade klasser via ClassPass-appen och deras webb. Fram till den 1 juni (2020) kommer 100 procent av intäkterna att gå direkt till respektive studio och tränare som inte kan hålla i liveklasser på grund av COVID-19. Dessutom har ClassPass skapat en ”Partner Relief Fund” som ger människor ett smidigt sätt att donera pengar till sina favoritstudios direkt via ClassPass-appen. ClassPass själva matchar alla bidrag upp till 1 miljon USD.

”Den globala COVID-19-pandemin har presenterat en utmaning olik allt annat som tränings- och hälsobranschen tidigare har sett. Nästan 90% av våra 30 000 gym-, studio- och wellnesspartners i över 30 länder har på obestämd tid stängt sina fysiska platser. Vi måste agera nu för att skydda dessa företag som håller befolkningen frisk och motståndskraftig”, säger Fritz Lanman, VD på ClassPass.

ClassPass kommer att använda sin teknik och databas med över en miljon abonnenter för att ta in välbehövliga intäkter till studios och deras anställda. Dessa nya livepass kommer att hjälpa medlemmar att träna i realtid med sina favoritinstruktörer. Detta innebär för konsumenterna fortsatt samhörighet, stressavlastning och fysiska aktiviteter från tryggheten i sina hem.

Bokningar är öppna för kommande livestreamade pass med mer än 500 träningsstudios. ClassPass planerar att lägga till tusentals klasser under de kommande veckorna. Dessutom har ClassPass gjort sitt befintliga bibliotek med över 2 000 förinspelade video- och ljudpass tillgängliga kostnadsfritt i deras app och webb.

För studios som är intresserade av att erbjuda onlineklasser för första gången kommer ClassPass att erbjuda utbildning och resurser för att utbilda tränare/instruktörer i best practise och hjälpa dem igång via ClassPass-plattformen. De kommer också att hjälpa studioägare med stöttning i ekonomiska frågor, hjälpa träningsföretag att ansöka om kortfristiga lån och statligt stöd.

ClassPass uppmanar också regeringar att vidta åtgärder. I måndags kväll lanserade ClassPass ett upprop som kräver omedelbar ekonomisk hjälp samt medel till hyra, lån samt skattelättnader för träningsföretag. Uppropet har undertecknats av VDs från världens ledande träningsföretag, inklusive Joey Gonzalez (Barry’s Bootcamp), Andy Stenzler (Rumble), Travis Frenzel (Flywheel Sports), Chuck Runyon (Anytime Fitness), Patrick Walsh (Town Sports International) och Colin Grant (Pure Group).