Titan Fitness lanserar träningsresor till solsäkra Cypern

Svenskägda Titan Fitness Camp grundades 2013 och drev under flera år mycket populära tränings-/hälsosemestrar i Thailand. Nu har grundaren Kim Lindholm sålt verksamheten i Thailand och lanserar nya Titan Fitness BootCamp Cyprus på den västra delen av Cypern.

Men expansionen i Europa startade redan för två år sedan, då vi på Sweaty Business kunde rapportera att Kim Lindholm skulle öppna upp en Titan Fitness-destination i Portugal, på Algarvekusten.

– Den verksamheten snurrar på bra genom våra partners och fantastiska general manager.

Expansionen till Portugal för två år sedan ledde till sist till beslutet att lämna Thailand, platsen som de kallat för sitt hem under många år.

– Det blev en svår situation för mig och familjen. Vi flyttade från Thailand till Portugal, men mina partners i Thailand var inte helt nöjda med arrangemanget fast vi hade planerat att expandera tillsammans och de drog sig ur sedan övertalade oss om att återvända till Thailand istället och den dagliga verksamheten.

Men väl på plats blev saker inte helt som tänkt och det tidigare så väl fungerande samarbetet med thailändarna föll samman.

– Till sist vart de en klassisk ”thai takeover”  så jag ”sålde”  min del i den thailändska verksamheten till mina thailändska partners. Det var ingen lätt sak att sälja mitt livsverk, men det hela kom tråkigt nog till vägs ände. Det kan vara knepigt med affärsrelationer med thailändare om man är utlänning. Jag är inte den första, eller sista, som fått uppleva det, så är det tyvärr och jag blir alltid lika förvånad i business hur folk ändrar på sig eller glömmer bort, även om man har de i skrift så spelar de ingen roll, speciellt i Thailand , säger han och fortsätter:

Foto: Kim Lindholm

– Vi var kvar i landet i ett par månader innan vi bestämde oss för att röra oss tillbaka mot Europa och letade då efter ett ställe som vi kunde bo på permanent och samtidigt öppna upp en ny destination.

Och då föll valet på Cypern, hur kom det sig?

– Vi funderade liksom: Vart vill vi bo? Vart är det bra? Var är det bra väder? Då stod det till sist för oss mellan Cypern och Kreta. Slutligen landade vi i detta när alla bitar föll på plats.

Titan Fitness BootCamp ligger i Coral Bay, på västkusten, och har bland annat en 1 500 kvadratmeter stor öppen plattform precis vid en strand.

– Det är liksom ämnat för att göra ett Titan Bootcamp här. Det var bara – ”här ska vi vara”! Det är otroligt fint. Skulle det inte bli det här stället då hade vi letat vidare på kanske Kreta då, men det löste sig till slut. Jag har aldrig sett något liknande, medelhavet som backdrop när man kör klasser, helt unikt!

Anläggningen inrymmer även ett stort fullservicehotell (partner på plats) och en träningsstudio som är under uppbyggnad vilket gör de optimalt för stora gruppresor då de även finns konferensrum på plats om det önskas.

– PT studion är framför allt till för personlig träning, men vi kan även hålla vår personliga tränarutbildning härifrån. Den första utbildningen här kommer vi att hålla i slutet av oktober – och jag har kunnat dra ner priset på den också jämfört med i Thailand. Så nu kostar hela kursen ungefär 30 000 kronor, inklusive boende.

Närheten till stranden ser Kim som en stor uppsida med läget på Cypern.

– Det är endast 200 meter till stranden och där finns det både omklädningsrum och duschar.

Träningsschemat för dagarna är anpassade för att både kunna träna och njuta av strandlivet på bästa vis.

– Vi kör klasser på morgonen, 8–9, och sedan ett block igen senare på eftermiddagen till tidig kväll.

– Sedan är vi officiella Hyrox-partners, så vi är den första anläggningen på ön att kunna erbjuda den typen av träning.

Hur är staden i övrigt?

– Otroligt fint faktiskt. De har en liten, vad ska man kalla den, strip, kallar de det, Coral Bay strip, med restauranger och någon nattklubb. Det finns en hel del att göra här också. Otroligt fina promenader, hiking trails, runtomkring här. Sedan finns det såklart klassiska vattenaktiviteter som jet skis med mera. Så det finns aktiviteter att göra utöver att träna.

Bokningen för säsongen har öppnat upp för smått för vänner och bekanta. Kim menar att juni blir den officiella lanseringen mot internationella kunder.

– Strategisk ligger Cypern bra till för den internationella marknaden. Och närheten till mellanöstern är viktig. Vi har alltid haft en hel del kunder från den regionen.

Redan under intervjun hintar Lindholm om ambitiösa framtida planer för verksamheten på Cypern, men oavsett dessa är han noggrann med att poängtera att det viktigaste för honom är att bygga en hållbar verksamhet.

– Vi hade ju 45 anställda som mest i Thailand. Ambitionen här är inte att bli så stora som vi var där. Vi vill kunna ha kul när vi jobbar, inte stressa hela tiden. Det här kommer vara en lite mindre verksamhet. Man vill jobba med det man tycker är kul samt vi stänger under vintern då vädret är sådär här och har öppet under soltiden mars till slutet av november, då blir det äntligen lite ledighet under julen!