Efter tuffa pandemintiden – Titan Fitness Camp öppnar upp igen i Thailand och satsar på ny anläggning i Portugal

Svenskägda Titan Fitness Camp grundades 2013 och har blivit en av de mest populära destinationerna för en tränings-/hälsosemester i Thailand. Pandemin blev ett dråpslag i och med nedstängningar i Thailand och inga turister. Men nu ser ägaren Kim Lindholm positivt på framtiden igen.

–”Pandemin har varit en total katastrof för oss”, kommenterar han.

Thailand, vars ekonomi är starkt beroende av intäkter från turism och resande blev enormt hårt drabbat av pandemin när turismen helt stannade av.

– Våra kunder består till största delen av turister, så i och med pandemin och effekterna utav utebliven turism och nedstängningar av samhället så stod vi där helt utan kunder. Vi fick säga upp all personal och stänga ned verksamheten.

Kim Lindholm

– Men nu har vi öppnat igen och direkt har vi tagit emot massa gäster från hela världen igen och klasserna är relativt fulla med tanke på omständigheterna.

Vi hördes nyligen av och då nämnde du att ni även satsar helt nytt i Portugal, berätta mer!

– Ja, det är superspännande. Vi är väldigt uppskattade av alla som gästar oss i Thailand. Men vi hör även ofta att man skulle vilja kunna besöka oss lite oftare och att lokaliseringen i Thailand gör det svårt att göra mer än kanske ett besök per år.

– Därför har tankarna gått kring om vi skulle kunna hitta en perfekt plats för vårt koncept i Europa, och det tycker vi att vi nu har hittat i Portugal.

Var kommer den nya anläggningen att ligga?

– På Algarvekusten (södra Portugal) i en stad som heter Lagos.

Varför Portugal?

– Det är ett fint land med ett bra klimat stora delar av året, men som däremot kanske inte är lika belamrat med turister som på den spanska solkusten. Det känns spännande att kunna erbjuda något nytt, som inte ”alla” redan har besökt. Tillgängligheten är dessutom bra med en internationell flygplats i Faro, under en timme bort med bil/buss.

När öppnar ni?

­– Vi öppnar upp i mars 2022.

Ni håller till i Thailand, hur ska ni även klara av att bygga upp i Portugal?

­– Ja, detta kräver att vi har en lokal partner som kan sköta det operativa på plats. Vi har hittat ett perfekt samarbete i ett par från Irland, Amanda och Daniel, som arbetar under varumärket Recalibrated Bodies. De bor redan i Lagos och har även själva ett stort följe i sociala medier och bland sina egna klienter samt att min underbara sambo är aktiv i bolaget och är på plats i Portugal just nu och ser till att alla bitar hamnar på rätt plats. De gäller att ha bra folk med sig i en sådan här satsning och de har vi lyckats med.

Spännande, vad kommer ni ha för faciliteter i Lagos?

– Vi vill kunna erbjuda ungefär samma upplägg som i Thailand. Så det kommer finnas hotell för boende, gym, gruppträningssal, pool samt god och hälsosam mat.

Vilket utbud av aktiviteter?

– Det kommer finnas allt möjligt, exempelvis styrketräning, gruppträning, hiking, padel, surf, föreläsningar med mera.

Då ser vi fram emot att följa upp igen när ni är up and running i Portugal under 2022, lycka till!

– Tack!