Motosumo lanserar hemmaträningstjänst för gym

Fitness tech-företaget Motosumo har lanserat en ny tjänst, HomeTeam, som gör det möjligt för träningsanläggningar att leverera HIIT-gruppträning och inomhuscykelklasser hem till medlemmarna.

HomeTeam är utformat som en lågkostnadsfunktion för operatörer och kan installeras på bara fem minuter.

Tjänsten kan leverera en högklassig onlineträningsupplevelse hemma till en ”bråkdel av priset” jämfört med andra premiumlösningar för hemmabruk.

I stället för att behöva skaffa inomhuscyklar eller en specifik hårdvara, kan användare träna till en liveström och behöver endast nyttja sin smartphone och en pulsmätare – eller om de har – en stationär cykel.

Enligt Kresten Juel Jensen, VD för Motosumo, skapades HomeTeam som svar på de utmaningar träningsanläggningar kommer att möta under de kommande veckorna eller månaderna, eftersom besöksantalen kraftigt minskat och i värsta fall kommer tvingas stänga genom myndighetsbeslut.

Kresten Juel Jensen

”Världen går igenom tuffa tider just nu, och vi måste alla anpassa oss. Gym har börjat livestreama pass till sina medlemmar. Dessa är fantastiska, men de fångar inte riktigt upp den sociala upplevelsen av en riktig inomhuscykelklass eller HIIT-session.”

Han fortsätter:

”Det som saknas i dessa liveströmmar är interaktion mellan användare. Med HomeTeam kan användare faktiskt arbeta som ett lag, jämföra statistik eller till och med tävla mot varandra. Vi har försökt att fånga gruppträningsens dynamik och ta den till människors vardagsrum.”

Motosumos lösning är också ett sätt för operatörer att hålla igång sina medlemmar, även om dörrarna är stängda eller efterfrågan viker.

”Företag överallt kämpar för att behålla sina kunder, träningsbranschen är inte annorlunda. Vi tror att HomeTeam kan hjälpa till att bihålla medlemmar till en låg kostnad. Om en operatör behåller så lite som tre extra medlemmar har funktionen betalat för sig själv.”, avslutar han.

HomeTeam erbjuds som en månatlig prenumerationstjänst, utan bindningstid.