Kvix tar träningen hem till dig

Kvix, den nya digitala plattformen för livesänd träning, knyter till sig fler och fler välkända profiler som vill synas och marknadsföra sig tillsammans med tjänsten. 

Kvix är en startup inom FitTech som erbjuder livestreamade klasser inom wellness. Medlemmarna kan delta i träningspass och föreläsningar som sänds live från instruktörer och föreläsare över hela landet, varav många är kända branschprofiler och influencers. Aktviteterna kräver lite eller ingen träningsutrustning så att alla ska kunna delta oavsett vana och tillgång till redskap. Det enda som behövs är en skärm och internetuppkoppling.

Redan under förra året kunde vi se profiler som Carolina Gynning, Bingo Rimér och träningsprofilen Ida Warg fronta i Kvix kanaler. I år har bland annat influencers som Gabriella Joss, Paula Rosas, Dag Tolstoy och Julia Franzen, kommit att uppskatta Kvix upplägg med livesända pass. 
Träningsprofiler som Biggest Looser-coachen Pischa Strindstedt och dansläraren Annika Sjöö använder också plattformen för att sända sina personliga träningspass. Inom kort ansluter dessutom även Laila Bagge och Ida Warg ännu en gång.

”Vi jobbar strategisk med vår influencer marketing och är noggranna i valet av personer som vi vill samarbeta med. Det ska vara personer som liksom vi prioriterar sin hälsa genom träning, och personer som vår målgrupp känner till och gillar”, säger Linnea Ögren, Community Manager på Kvix. 

Livesända pass för hemmaträning

Kvix tjänst är anpassad för att träningen ska ske hemma, alla kan delta från valfri plats så länge du har en skärm och internetuppkoppling. Passen sänds live och leds av professionella instruktörer som guidar deltagarna genom de övningar som ska utföras.

”Vi ser att många verkligen har tagit till sig hemmaträningen. När gym stänger och vi ska hålla social distans har möjligheten att hemifrån delta i livesända pass tillsammans med andra gett tillbaka lite av den gemenskap och motivation vi tidigare fått av att träna i grupp. Att dessutom ha professionella instruktörer som leder deltagarna genom övningarna, och möjligheten att chatta med dem under passets gång, gör det smidigt och enkelt att träna, även för en nybörjare”, avslutar Johan Thomasson, VD på Kvix.