SATS lanserar nytt HIIT-koncept

Foto: SATS

Nu presenterar SATS en av vinterns stora satsningar – HIIT the Ground! Med den nya klassen i gruppträningsutbudet gör SATS därmed en storsatsning på högintensiv intervallträning i ett nytt format.

Under den effektiva 30-minutersklassen ligger fokus på högintensiv intervallträning med korta, intensiva konditionsintervaller, utmanande styrketräning med kroppsvikt och glidmattor som tillbehör för att nå maximal träningseffekt.

– ”Klassen HIIT the Ground är utvecklad för att vara tuff och intensiv men samtidigt rolig och motiverande. Konditionsmomenten är okomplicerade och med hjälp av glidmattor varierat under händer och fötter gör vi styrkemomenten effektiva men samtidigt enkla och skonsamma. Detta tillsammans med energisk DJ-mixad musik gör att du går ut ur salen svettig och glad med endorfinerna pumpandes i kroppen. Det är en oslagbar känsla som får dig att vilja komma tillbaka, säger Henrik Johansson”, produkt och konceptansvarig på SATS.

HIIT (High Intensity Intervall Training) har legat i topp över de mest populära träningstrenderna de senaste åren och 2018 spås det bli större än någonsin enligt den årliga rapporten från American College of Sports Medicine. Detta är någonting som tydligt märkts av på SATS.

– De positiva effekterna av HIIT-träning är väl belagda och det korta formatet på HIIT-träning passar väl in i en modern livsstil. Därför tror vi att HIIT the Ground kommer bli ett väldigt bra komplement till vårt övriga utbud, säger Henrik Johansson

Från och med den 8 januari erbjuds HIIT the Ground på de flesta av SATS träningscenter i Sverige, Norge och Finland.