Seth Ronland startar nytt utbildningsföretag

Seth Ronland

Branschprofilen Seth Ronland, känd bland annat från sina utbildningar inom 3D-träning samt företaget Procedos och TRX har valt att kliva av utbildningsföretaget 3D-Funktion till förmån för att starta upp sin egna nya utbildningsverksamhet, ”Evidensbaserad praktik”. Sweaty Business tog ett samtal med Seth för att höra mer om konceptet.

Vad är Evidensbaserad praktik?

–        Det är ett utbildningsföretag riktat mot personliga tränare och terapeuter. Vi arbetar ifrån tre grundpelare; Evidens, kontext och kompetens. Evidensbaserad praktik innebär att den professionelle väger samman sin expertis med bästa tillgängliga kunskap, den enskildes situation, erfarenheter och önskemål vid beslut om insatser. Utbildningarna är både teoretiska och praktiska de leder till en bättre praktisk förståelse för funktion, prestation och rehabinsatser. 

Ni arbetar med ett certifieringssystem, berätta mer om det?

–        Förutom vår grundutbildning erbjuder vi fyra utbildningssteg. Efter varje steg utförs ett teoretiskt test, när detta är klart med godkänt så erhålls ett certifikat. Våra hands-on utbildningar med manuell terapi är godkända av svenska kroppsterapeuternas förbund och ger deltagaren möjligheten till försäkring.

Finns det några förkunskapskrav för att gå utbildningarna?

–        Ja, deltagarna bör ha motsvarande en PT eller terapeutisk utbildning i grunden för att kunna tillgodogöra sig innehållet i utbildningarna. Jag tror även starkt mixen av kompetenser, att en tränare har mycket att lära av en terapeut och att terapeuter har vinning av att lära sig om det som vanligtvis ligger på tränarens bord. Det blir symbioseffekter och leder till bättre samarbete mellan de olika yrkesgrupperna där vi har olika roller.

Var kommer utbildningarna att hållas?

–        Vi kommer att erbjuda utbildningar både i Göteborg och Stockholm och förutom jag själv har vi ett väldigt kompetent team av föreläsare och utbildare som kommer att vara delaktiga i undervisningen och examinationerna.

Lycka till med den nya satsningen!

–        Tack!

Mer information: evidensbaseradpraktik.com

Mer om Seth Ronland kan du få reda på i Sweaty Business-podden avsnitt #3