Friskis lanserar nytt gymkoncept och bootcamp för att komma närmare stockholmarna

Bild: Friskis

Stockholmarna vill träna på nya sätt och på fler platser än tidigare. Närhet blir en allt viktigare faktor för att träningen ska bli av. För att möta efterfrågan lanserar nu Friskis&Svettis Stockholm två nya koncept för att komma nära stockholmarna; dels bootcamps på olika håll i stan, dels ett nytt format för träningsanläggningar.

– Vi har undersökt vad stockholmarna tycker är viktigast för att träningen ska bli av och närhet är den faktor som ligger i topp. Vi vill möta stockholmarnas behov genom att satsa på träning i nya format och på nya platser, kommenterar Andreas Strömberg, ordförande för Friskis&Svettis Stockholm.

Premiär för Friskis Bootcamp

Med start i mars lanseras Friskis Bootcamp. Det är ett träningsformat i liten grupp med fokus på personlig träningsutveckling och stark gemenskap:

– Det är en del i vår satsning att ta träningen nära dig. Det passar dig som vill träna med samma gäng och tillsammans möta nya utmaningar varje vecka. Du tränar utomhus, får pepp och blir starkare, gladare och mer uthållig för varje vecka, kommenterar Mia Qwärnström, verksamhetschef.

– Fokus ligger på att du får coachning av våra erfarna ledare och tränare och av gruppen, både under passen och mellan passen via träningsappen FriskisGo. De som redan testat vår bootcamp tycker att den också är en fantastisk boost för motivationen, fortsätter hon. 

Nytt koncept på Friskis Hagastan

Friskis Stockholm lanserar också ett nytt format för träningsanläggningar. De stora anläggningarna, som erbjuder det mesta av Friskis träningsutbud, kommer framöver att kompletteras med lite mer specialiserade anläggningar som möter den efterfrågan som finns på just den platsen.

– På sikt ger det oss möjlighet att öppna fler nya, lite mindre och specialiserade anläggningar, som komplement till våra stora anläggningar med ett fullskaligt utbud. Det blir ytterligare ett sätt att komma nära, säger Qwärnström.

Först ut i satsningen är att F&S Hagastan öppnar i ny lokal och med ny inriktning. Anläggningen kommer att ligga i gatuplan med fönster mot Norra Stationsgatan. Den kommer att vara fullt tillgänglighetsanpassad och ha öppettider 05-24 tack vare flexibel inpassering. 

– Vi bejakar den stora efterfrågan vi ser på träning i gym och på gruppträning inom styrka och teknik och satsar på ett välmatat träningsschema, fortsätter Mia Qwärnström. 

Gymmet på nya Friskis Hagastan kommer att kompletteras med en multihall med utrustning för styrke/teknik-orienterad gruppträning. När den inte används för gruppträning kan medlemmar använda den till gymträning. På så vis utnyttjas träningsytan maximalt. Bygget är redan påbörjat och nya Friskis Hagastan planeras att öppnas i slutet av sommaren.