Brittiska regeringen halverar energikostnaderna under sex månader

Den brittiska regeringen har meddelat att den kommer att subventionera energiräkningar med minst 50 procent för företag, välgörenhetsorganisationer och offentliga organisationer under sex månader från och med den 1 oktober 2022, uppger Health Club Magazine.

Detta är välkomna nyheter för hälso- och träningsoperatörer i Storbritannien, av vilka några står inför ett existentiellt hot på grund av den nuvarande energikrisen.

I sin lobbyverksamhet till regeringen för stöd har UK Active sagt att krisen kan tvinga fram stängning av upp till 85 procent av offentliga fritids- och sportanläggningar under de kommande sex månaderna, samt att vissa hälsoklubbar och gymoperatörer också kan komma att påverkas.

– ”Vi har sett en aldrig tidigare skådad ökning av energipriserna efter Putins illegala krig i Ukraina, vilket har påverkat konsumenter i hela landet och företag av alla storlekar”, kommenterar Jacob Rees-Mogg, Secretary of State for Business, Energy and Industrial Strategy.

UK Active är glada över regeringens beslut över att införa subventionerna, men är oroliga för fortsättningen:

– ”Våra data visar tydligt att gym, pooler och fritidscenter fortfarande är mycket sårbara för stigande energikostnader, med tanke på sektorns höga beroende av energianvändning – kostnader som påverkar anläggningar året runt”, säger Huw Edwards, VD för UK Active.

– ”Som ett resultat kommer det att vara väsentligt att regeringens granskning drar slutsatsen att gym, pooler och fritidscenter korrekt identifieras som en utsatt sektor som kommer att kräva ytterligare skräddarsytt stöd utöver de nu beslutade sex månaderna av stöd. Detta skräddarsydda stöd bör inkludera både en sänkning av momsen och skattelättnader för företag, tillsammans med möjlighet för lokala myndigheter att gå in med särskilda stöd till publika verksamheter”, avslutar Edwards.