Wexer köper upp Intelivideo – accelererar tillväxten i USA

Bildkälla: Wexer

Wexer har förvärvat on-demand ftränings- och livestreamingplattformen Intelivideo. Köpet kommer som en del i företagets strävan att konsolidera den digitala träningsmarknaden.

Wexer blev själva förvärvade av Core Health & Fitness under 2022.

Core Health & Fitness är ett portföljbolag ägt av det USA-baserade investeringsbolaget Gainline Capital Partners LP och äger sedan tidigare varumärkena StairMasterSchwinnNautilusStar Trac och Throwdown.

Vid tiden för Cores förvärv utav Wexer sa Wexers vd Paul Bowman att affären skulle ge Wexer finansiering för att skala sin verksamhet – bland annat genom förvärv för att konsolidera den digitala träningssektorn – och driva digital adoption över den globala gymmarknaden.

”Förvärvet av Intelivideo är det första sådana förvärvet, som omedelbart och avsevärt ökar Wexers närvaro, kundbas och intäkter på den amerikanska marknaden”, säger Bowman i ett pressmeddelande kring nyheten. ”Det är ett mycket spännande steg för oss när vi vill utöka vårt fotavtryck över flera marknader och vertikaler för att bli den ledande globala leverantören av fitness- och hälsoinnehåll.”

Befintliga Intelivideo-kunder kommer att migreras till Wexers plattform där de kan komma åt all ny teknik och innehåll.

”Wexer har en långsiktig syn på träning och välbefinnande, med betydande resurser för att genomföra en aggressiv teknologisk utrullningsplan”, säger Matt Given, VD för Intelivideo.