Träningskedjan Equinox har öppnat sitt första hotell

Bildkälla: Equinox

Den amerikanska premiumkedjan Equinox gett sig in i hotellmarknaden i och med öppnandet av sitt första hotell i New York City. Beläget i en 72-vånings skyskrapa, med en kapacitet om 212 hotellrum och 48 sviter kommer ett särskilt fokus ligga kring – wellness!

“Många hotell försöker sig anpassa sig till wellness-fitness, men vi är det enda träningsföretaget som ger sig in i hotellbranschen i den här skalan. Hotellen sätter in löpband på rummen, pull-up-stänger i badrummen, men vi tror att träning passar bäst i gymmet och att rummen är till för regenerering”, kommenterar Christopher Norton, VD Equinox Hotels.

I hotellet finns en ”hälsorestaurang”, Electric Lemon, skapad av restaurangprofilen Stephen Starr, känd bland annat för sitt ”Clean-eating”-koncept.

Wellnessdelen erbjuder allt ifrån en inhouse ”sömn-coach”, till kryo-terapi-kamrar och IV Drips (intravenös tillförsel av vitaminer/näring) i hotellets spa. Självfallet finns det ett fullutrustat Equinox-gym i faciliteterna. Detta blir företagets största gym och varje hotellgäst får ett tillfälligt medlemskap i gymmet under hela deras vistelse. Utbudet i gymanläggningen inkluderar bland annat personlig träning och gruppträningsklasser.

Bildkälla: Equinox

I markplan på hotellet finns även en SoulCycle inomhuscykelstudio.

Equinox portfölj inkluderar ca 100 träningscenter i USA, UK och Kanada. Företaget planerar under de kommande åren att lansera hotell i Los Angeles, Santa Clara, Seattle, Chicago och Houston.